Programma

Categorie
Rangschikken  
18 Resultaten
Naomi Barnas 

Verpakkingsonderzoek met neuromarketing

Ongeveer 70% van de aankoopbeslissingen worden in de supermarkt gemaakt. Dat betekent dat shoppers hun keuze vaak laten afhangen van wat hen in de winkel opvalt en aantrekt. Visuele aandacht is daarbij erg belangrijk, omdat het sterk samenhangt met verkoop. Alleen al het kijken naar een product verhoogt dus de waarschijnlijkheid dat dit product ook daadwerkelijk wordt gekocht. Het is daarom belangrijk dat jouw verpakking de aandacht trekt. In deze sessie leer je meer over de beste methode voor verpakkingsonderzoek en gaat Unravel Research dieper in op het potentiële succes van een verpakking.

Read More »
Willem van der Linden 

De snelste weg naar een circulair pand

In een sessie van een half uur neemt Willem van der Linden, Business Development Directeur bij Willy Naessens je mee hoe zij hand in hand van 100 unieke bouwstenen ieder industrieel pand mogelijk kunnen maken. Een demontabel concept voor een duurzamere toekomst.

Read More »
Annelie Verstraaten  Arie de Jong  Erwin van Limpt  Lars van Zutphen 

Panelgesprek over Reuse, Recycle en Redesign in de praktijk

Arie de Jong gaat in gesprek met Erwin van Limpt (CEO Circulware), Lars van Zutphen (Business Development Morssinkhof Plastics) en Annelie Verstraaten (Hordijk). Daarbij komen vragen en praktijkvoorbeelden over Reuse, Recycle en Redesign aan bod. Wilt u weten hoe deze experts dit hebben aangepakt? Bestook ze met uw vragen.

Read More »
Kris Callaert 

Toekomstige wijzigingen in de wetgeving voor food contact plastics

Presentatie van Kris Callaert, Projectmanager kunststofverpakkingen en voedselcontact bij NRK Verpakkingen

De wetgeving voor voedselcontact is zeer dynamisch. EU 10/2011 is al 17 keer herzien en ook de komende periode staat er een aantal belangrijke wijzigingen op het programma. Daarnaast wordt ook gewerkt aan herziening van de Recycled Plastics Regulation 2022/1616 en een revisie van de Framework Regulation. Laat u in een half uurtje bijpraten over alle aanstaande veranderingen. 

Read More »

Brand case: Voorkom product recalls met Radartechnologie

Kwaliteitsborging is voor productiebedrijven een doorslaggevende factor. Zij staan voor de uitdaging om producten in deze tijd efficiënt, automatisch en zonder ongewenste voorwerpen welke er niet in thuis horen te leveren. Het desbetreffend product dient met de hoogste kwaliteit in de juiste hoeveel op tijd bij de afnemer te komen. De productkwaliteit moet gewaarborgd worden om een maximaal resultaat te kunnen bereiken. Het gebruik van radartechnologie biedt mogelijkheden, doordat deze door verpakkingen en vaste producten heen kan kijken, wat met traditionele vision oplossingen niet mogelijk is.

Read More »
Auke Roelofsen 

100% controle van verpakkingen met machine vision en slimme data

Tijdens het verpakken en labelen van producten kan er van alles mis gaan. Denk aan veiligheidsrisico’s voor consumenten en hoge kosten en imagoschade voor de fabrikant. Door dit proces volledig te automatiseren, kan je deze risico’s minimaliseren. Aan de hand van een klantcase beschrijven we hoe we een 100% in-line controlesysteem hebben ontwikkeld voor één van onze klanten, welke technieken hier bij komen kijken en wat het de klant heeft opgeleverd.

Read More »
Lucy van Keulen 

De kracht van closed-loop

Wat gebeurt er met je product als het is ‘gebruikt’? Vaak vergeten we het end-of-life scenario. Dat is een gemiste kans! Voor verkoop, voor je klanten én voor het milieu. Kijkend naar de toekomst van verpakken zullen closed-loops een grotere rol gaan spelen. Leer hoe jij dit kunt opzetten.

Read More »
Marc Juwet 

Brand case: Hoe automatisch duurzaam verpakken en zonder schade verzenden?

Verpakkingspersoneel en product schade zijn twee grote kostenposten in een distributiemagazijn voor individuele goederen, zowel voor B2B als voor B2C verzendingen. in deze presentatie wordt een methode en machine voorgesteld om goederen van 100 gram tot 25 kg automatisch rondom te voorzien van een schokdemper die bijkomend opvulmateriaal overbodig maakt.

Read More »
Dr. Andrey Charkovskiy  Marieke Havermans  Michail Tzintzoglou  Dr. Nithya Subramanian  Remy Notten 

Symposium by Brightlands Materials Centre and TNO: value chain cooperation towards circular packaging

Transitioning to circular packaging presents several challenges that need to be addressed with urgency. These challenges encompass various stages in the value chain; from designing packages, producing, transportation, filling, usage, to sorting and recycling materials back into new packaging.

To achieve circularity in packaging, the recycled materials must be of high quality. So they can be continuously used in producing new packages while still meeting stringent demands of product safety, high-speed filling lines, and consumer usage.

This circular transition is an effort of all partners in the value chain. We as Brightlands Materials Center/ TNO are an independent research organization facilitating key research cooperations towards circular packaging. This afternoon we will host four knowledge sessions featuring industry and research experts on circularity in rigid PP packaging. The highlight of the event will be a dynamic panel discussion, where experts will engage with the audience, answering their questions.

Programme at Empack on Wednesday the 10th of April 2024; 13.00 – 15.00 uur:

> 13.00 – 13.15 uur – The transition from conventional flexible packaging to X-CYCLE (TM) monomaterial structures – by Michail Tzintzoglou, Packaging Professional
13.20 – 13.40 uur  – Towards high quality recyclates from printed packaging – design for deinking – by Andrey Charkovskiy, Senior Business Partner Recycling and Polymers
> 13.40 – 14.00 uur – Value chain cooperation towards circular packaging. Recyclate quality upgrading – by Nithya Subramanian, Medior Scientist
> 14.00 – 14.20 uur – Value chain cooperation towards circular packaging – by Remy Notten, Commercial Director
> 14.20 – 15.00 uur – Panel discussion with Michael Tzintzoglou, Andrey Charkovskiy, Remy Notten and Marieke Havermans, hosted by Nithya Subramanian
Powered by Brightlands Materials Centre and TNO

Read More »
Arie de Jong  Jan Noordegraaf 

De true cost van verpakkingen

Interactief vraaggesprek van Arie de Jong met Jan Noordegraaf, internationaal adviseur duurzaamheid

Naast de reeds bekende aankooprijs van de grondstoffen om een verpakkingsmateriaal te produceren, speelt er een aantal (verborgen) kosten een rol bij de integrale kostprijs die stakeholders in de waardeketen moeten betalen. Dit noemen we true costs. Denk bijvoorbeeld aan de jaarlijks veranderende verwijderingsbijdrage, de SUP-heffing, de aanstaande heffing op non-recycle content en de toekomstige CO2-taks.
Hoe zijn die kosten nu? Wat betekent het voor de prijs in 2050 en hoe kan dit uw strategie beïnvloeden? U hoort het tijdens deze presentatie.

Benieuwd hoe toekomstbestendig de integrale ketenprijs van uw product is? Stuur vooraf een foto van een aantal verpakkingen voor dezelfde toepassing naar info@nrkverpakkingen.nl. Geef het materiaal aan en het gewicht (per 1.000 stuks). Het kan gaan om verpakkingen van staal, aluminium, papier, multi-layer, kunststof en biologisch afbreekbare kunststof.

Op woensdagochtend 10 april organiseert NRK Verpakkingen tijdens de Empack een interessant, gevarieerd en interactief kennisprogramma. In 1,5 uur wordt u bijgepraat over de true costs van verpakkingen en de toekomstige wijzigingen in de wetgeving voor voedselcontactmaterialen. In het afsluitende panelgesprek komen aansprekende praktijkvoorbeelden aan de orde die de mogelijkheden van Reuse, Recycle en Redesign onderstrepen.

Read More »
Ronald Kloppert 

Van wegwerp naar herbruikbare bloemenemmer

Bedrijven staan voor de uitdaging om hun eenmalig transportverpakkingen te vervangen door een herbruikbare variant. Maar aan een herbruikbare verpakking op zichzelf heb je nog niet zoveel: hoe komt die verpakking terug? Wie verzorgt de reiniging en de registratie? Het klinkt misschien complex, maar met professionele pooling levert een herbruikbaar systeem vooral voordelen op qua duurzaamheid én kostenefficiëntie. Hoe dat er in praktijk uitziet laat Ronald Kloppert, Commercieel Directeur HB RTS, zien met een case over herbruikbare bloembakken.

Read More »
Caroli Buitenhuis  Gerrit Gobius du Sart  Hugo Vuurens  Marco Jansen  Marion Beugelsdijk 

Introductie in bioplastics & verpakkingen

Ben je geïnteresseerd in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van bioplastics en verpakkingen? Dan mag je het symposium ‘Bioplastics & Verpakkingen’ tijdens Empack Gorinchem op dinsdagmiddag 9 april 2024 niet missen! Dit symposium, georganiseerd door Green Serendipity in samenwerking met Empack en Powered by ChemistryNL, biedt een diepgaande verkenning van de rol van bioplastics in het verminderen van de CO2-voetafdruk, het minimaliseren van milieubelasting en het aanpakken van het probleem van microplastics.

Het programma van het symposium is als volgt:

13.30 uur: Introductie in bioplastics & verpakkingen door Caroli Buitenhuis van Green Serendipity.

14.00 uur: Presentatie over CO2-neutrale verpakkingen van biobased PE door Marco Jansen van Braskem.

14.30 uur: Bespreking van recyclebare PLA-verpakkingen in de circulaire economie door Gerrit Gobius du Sart van TotalEnergies Corbion.

15.00 uur: Verkenning van cosmetica-verpakkingen gemaakt door microben door Hugo Vuurens van CJ Biomaterials.

15.30 uur: Inzichten in AH-sapflessen op basis van biobased PEF door Marion Beugelsdijk & Avantium van Albert Heijn.

16.00 uur: Wrap-up Symposium en meet-up met de sprekers.

Tijdens dit symposium krijg je de kans om te luisteren naar vooraanstaande experts op het gebied van bioplastics en verpakkingen, en om vragen te stellen tijdens de interactieve Q&A-sessies. Na afloop is er ruimschoots gelegenheid om te netwerken en ideeën uit te wisselen met andere professionals uit de industrie.

Read More »
Anne-Marth Vrind  Caitlin Ouwehand  Paul Christiaens 

Symposium Kennisinstituut voor Duurzaam Verpakken (KIDV) en Verpact

Ben je geïnteresseerd in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzame verpakkingen en wil je meer weten over de recente wet- en regelgeving? Dan mag je de volgende sessies tijdens Empack Gorinchem niet missen. Deze sessies vinden plaats in het Kennistheater en bieden waardevolle inzichten van experts op het gebied van verpakkingsinnovatie en duurzaamheid.

Wet- en regelgeving verpakkingen – Klaar voor de PPWR
Dinsdag 9 april van 11.00 – 11.30u – Kennistheater Empack 

Tijdens deze sessie zullen Paul Christiaens en Vincent Balk, specialisten bij Verpact/Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV), u informeren over de nieuwe Europese verpakkingsverordening (Packaging & Packaging Waste Regulation, PPWR) en de impact ervan op het bedrijfsleven. Ontdek welke veranderingen de Kaderrichtlijn Afvalstoffen en de Single Use Plastics-richtlijn met zich meebrengen en krijg antwoord op jouw vragen.

Tariefdifferentiatie Plastic 2.0 – Wat kan je nu al doen?
Dinsdag 9 april van 11.30 – 12.30u – Kennistheater Empack 

Anne-Marth zal tijdens deze sessie het nieuwe systeem voor Tariefdifferentiatie Plastic 2.0 van Verpact (voorheen Afvalfonds Verpakkingen) toelichten. Leer hoe duurzaam verpakkingsontwerp wordt gestimuleerd en krijg praktische tips over wat jouw bedrijf nu al kan doen om te verduurzamen, zoals het gebruik van recyclaat en het kiezen van witte/transparante materialen.

Tools KIDV – Zo helpen wij u op weg
Dinsdag 9 april van 12.00 – 12.30u – Kennistheater Empack

Caitlin Ouwehand en Nikki Groote Schaarsberg van Verpact/KIDV zullen tijdens deze sessie de tools van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) presenteren. Ontdek hoe producenten en importeurs van product-verpakkingscombinaties kunnen profiteren van advies, inspiratie en ondersteuning om hun verpakkingen te verduurzamen. Leer meer over instrumenten zoals de KIDV Recyclechecks, The Sustainable Packaging Compass, Dashboard Duurzaam Verpakken en trainingen.

Mis deze kans niet om jouw kennis te vergroten en jouw bedrijf voor te bereiden op de toekomst van duurzame verpakkingen. Kom naar het Kennistheater tijdens Empack Gorinchem en laat je inspireren door de experts op dit gebied.

Read More »
Stefan Hermsen 

Holistic Sustainablity

Stefan Hermsen heeft jarenlange ervaring in de verpakkingsindustrie op het scheidsvlak tussen design en productie. De laatste jaren bij HAS Green Academy waar hij de talenten van de toekomst opleidt om met kennis van markt en techniek de juiste keuzes te maken bij het grafisch en technisch ontwerpen van verpakkingen. De vele projecten van en met bedrijfsleven helpen om actueel inzicht te houden in de dilemma’s van vandaag.

Vanaf 1 mei is Stefan óók te vinden bij Packademy.nl

Er staan 3 onderwerpen op het programma vandaag die te maken hebben met keuzes en dillema’s.

Duurzaamheidsdilemma’s 13:00 – 13:40
Greenwashing 13:45 – 14:10
Dag van de Duurzame verpakking 14:10 – 14:30

De Duurzaamheidsdilemma’s een inleiding en discussie (13:00 – 13:40)
Onderzoek samen met de Haagse Hogeschool, de Hogeschool van Amsterdam en het KIDV heeft geleid tot de vaststelling van 9 Duurzaamheidsdilemma’s. Welke verpakkingskeuze is het meest duurzaam en met welke belangen moet je rekening houden? Herkenbaar is bijvoorbeeld het dilemma tussen portieverpakking en voorkomen foodwaste. Maar ook branding versus duurzaam verpakken is een dilemma. We nemen je mee langs deze dilemma’s en nodigen je uit mee te discussiëren over de theoretische afwegingen en de toepassing in de praktijk.

Greenwashing hoe toepassen en herkennen (13:45 – 14:10)
Verpakkingen zetten de consument (bewust of onbewust) onterecht op het verkeerde been met betrekking tot de duurzaamheid van product of verpakking. De Europese Unie heeft een wet in de voorbereiding om greenwashing te verbieden. Maar wat is greenwashing? hoe kun je het toepassen, herkennen en omzeilen. Wat zijn de vage grenzen? Wat is greenhushing? Leer over de conflicterende belangen tussen industrie en consument. Doe mee met een campagne om de consument te informeren zodat de markt een eerlijk speelveld wordt. Dat is goed voor iedereen! 

Dag van de duurzame verpakking (14:15 – 14:30)
Op 19 Juni 2024 vindt de 4e dag van de duurzame verpakking plaats in Oss. Het thema dit jaar is Verpakken verbindt generaties. Verpakkingen spelen een controversiële rol in de samenleving. De verpakking is boosdoener én superheld. Op de 4e dag van duurzame verpakking gaan we op zoek naar die rol. Kom nu met ons meedenken over het thema en kom straks naar Oss naar de dag van de duurzame verpakking!  

Read More »
Scroll naar top