Pitch Your Circular Product

pITCH JOUW circulaire ontwikkelingen UIT de verpakkingsindustrie

De verpakkingsindustrie is volop in beweging, met een sterkere focus dan ooit op duurzamere oplossingen. Het is het perfecte moment om in actie te komen. We zien in het nieuws tal van duurzame initiatieven die worden gepresenteerd. Om jou als verpakkingsprofessional bij te praten over deze innovaties, organiseren wij de tweede editie van Pitch Your Product tijdens Empack Gorinchem. Deze keer staat het thema in het teken van circulariteit en wordt geleid door Cradle to Cradle. 

Wat dit nog interessanter maakt, is dat jouw bedrijf de kans krijgt om op woensdag 10 april een pitch te geven voor de juryleden van Cradle to Cradle. Dit biedt een unieke gelegenheid om jouw duurzame verpakkingsideeën te presenteren en advies te krijgen over certificeringen in duurzaamheid. Grijp deze kans om jouw innovaties naar een hoger niveau te tillen en een positieve impact te hebben op de toekomst van de verpakkingsindustrie.

Over cradle to cradle

Cradle to Cradle Products Innovation Institute helpt bedrijven om hun materialen en producten te innoveren en te optimaliseren volgens een standaard die is gebaseerd op het Cradle to Cradle principe: dat de grondstoffen die je gebruikt volledig hergebruikt kunnen worden, zonder hun waarde te verliezen. Dit is niet altijd direct haalbaar maar blijf je producten, bedrijf en waardeketen uitdagen om het maximale te bereiken. Om deze reden zal Cradle to Cradle de pitches jureren én waar mogelijk certificeren.

Hoe ver ben jij met je product?

Ben jij een voorloper op het gebied van circulaire oplossingen? Doe mee met “Pitch Your Product on Circularity”.
Het Cradle to Cradle instituut certificeert al vele jaren producten op circulariteit in 3 focusgebieden:

Circulair inkopen

Minder behoefte aan ‘virgin’ materialen.

Circulair ontwerp

Voor langdurig (her)gebruik, recyclen of composteren, ..

Circulaire systemen

Voorbereiding, of het demonstreren van actief recyclen. Instructies voor een grotere betrokkenheid van gebruikers bij ‘end-of-use’

Inschrijven voor de pitch biedt deze voordelen en kansen om jouw duurzame verpakkingsoplossingen naar een hoger niveau te tillen. Wat krijgt jouw bedrijf ervoor terug?

  • Zichtbaarheid op Empack 2024: de pitch biedt een kans om je duurzame verpakkingsoplossingen onder de aandacht te brengen bij experts in de branche, wat kan leiden tot erkenning en zichtbaarheid.
  • Verbetering in productaanbod: ontvang waardevolle feedback om je producten te verbeteren.
  • Netwerkmogelijkheden: maak contact met potentiële partners, investeerders en gelijkgestemde professionals op Empack 2024.
  • Weg naar certificering: je krijgt adviezen op het gebied van Cradle to Cradle-certificeringen. Je draagt daarnaast bij aan een duurzamere en groenere toekomst.
  • Kansmaker van dé Pitch Your Circular Product Award: de uitreiking vond plaats op Empack 2024 op woensdag 10 april 2024.


JURY

JOUW CIRCULAIRE PRODUCT PITCHEN?

Wil jij in 10 minuten aantonen wat jij hebt bereikt met een specifiek product?

Schrijf je dan nu in om jouw pitch op woensdag 10 april te houden!

SCHRIJF JE IN

Scroll naar top