Symposium Kennisinstituut voor Duurzaam Verpakken (KIDV) en Verpact

Ben je geïnteresseerd in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzame verpakkingen en wil je meer weten over de recente wet- en regelgeving? Dan mag je de volgende sessies tijdens Empack Gorinchem niet missen. Deze sessies vinden plaats in het Kennistheater en bieden waardevolle inzichten van experts op het gebied van verpakkingsinnovatie en duurzaamheid.

Wet- en regelgeving verpakkingen – Klaar voor de PPWR
Dinsdag 9 april van 11.00 – 11.30u – Kennistheater Empack 

Tijdens deze sessie zullen Paul Christiaens en Vincent Balk, specialisten bij Verpact/Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV), u informeren over de nieuwe Europese verpakkingsverordening (Packaging & Packaging Waste Regulation, PPWR) en de impact ervan op het bedrijfsleven. Ontdek welke veranderingen de Kaderrichtlijn Afvalstoffen en de Single Use Plastics-richtlijn met zich meebrengen en krijg antwoord op jouw vragen.

Tariefdifferentiatie Plastic 2.0 – Wat kan je nu al doen?
Dinsdag 9 april van 11.30 – 12.30u – Kennistheater Empack 

Anne-Marth zal tijdens deze sessie het nieuwe systeem voor Tariefdifferentiatie Plastic 2.0 van Verpact (voorheen Afvalfonds Verpakkingen) toelichten. Leer hoe duurzaam verpakkingsontwerp wordt gestimuleerd en krijg praktische tips over wat jouw bedrijf nu al kan doen om te verduurzamen, zoals het gebruik van recyclaat en het kiezen van witte/transparante materialen.

Tools KIDV – Zo helpen wij u op weg
Dinsdag 9 april van 12.00 – 12.30u – Kennistheater Empack

Caitlin Ouwehand en Nikki Groote Schaarsberg van Verpact/KIDV zullen tijdens deze sessie de tools van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) presenteren. Ontdek hoe producenten en importeurs van product-verpakkingscombinaties kunnen profiteren van advies, inspiratie en ondersteuning om hun verpakkingen te verduurzamen. Leer meer over instrumenten zoals de KIDV Recyclechecks, The Sustainable Packaging Compass, Dashboard Duurzaam Verpakken en trainingen.

Mis deze kans niet om jouw kennis te vergroten en jouw bedrijf voor te bereiden op de toekomst van duurzame verpakkingen. Kom naar het Kennistheater tijdens Empack Gorinchem en laat je inspireren door de experts op dit gebied.

Scroll naar top