Holistic Sustainablity

Stefan Hermsen heeft jarenlange ervaring in de verpakkingsindustrie op het scheidsvlak tussen design en productie. De laatste jaren bij HAS Green Academy waar hij de talenten van de toekomst opleidt om met kennis van markt en techniek de juiste keuzes te maken bij het grafisch en technisch ontwerpen van verpakkingen. De vele projecten van en met bedrijfsleven helpen om actueel inzicht te houden in de dilemma’s van vandaag.

Vanaf 1 mei is Stefan óók te vinden bij Packademy.nl

Er staan 3 onderwerpen op het programma vandaag die te maken hebben met keuzes en dillema’s.

Duurzaamheidsdilemma’s 13:00 – 13:40
Greenwashing 13:45 – 14:10
Dag van de Duurzame verpakking 14:10 – 14:30

De Duurzaamheidsdilemma’s een inleiding en discussie (13:00 – 13:40)
Onderzoek samen met de Haagse Hogeschool, de Hogeschool van Amsterdam en het KIDV heeft geleid tot de vaststelling van 9 Duurzaamheidsdilemma’s. Welke verpakkingskeuze is het meest duurzaam en met welke belangen moet je rekening houden? Herkenbaar is bijvoorbeeld het dilemma tussen portieverpakking en voorkomen foodwaste. Maar ook branding versus duurzaam verpakken is een dilemma. We nemen je mee langs deze dilemma’s en nodigen je uit mee te discussiëren over de theoretische afwegingen en de toepassing in de praktijk.

Greenwashing hoe toepassen en herkennen (13:45 – 14:10)
Verpakkingen zetten de consument (bewust of onbewust) onterecht op het verkeerde been met betrekking tot de duurzaamheid van product of verpakking. De Europese Unie heeft een wet in de voorbereiding om greenwashing te verbieden. Maar wat is greenwashing? hoe kun je het toepassen, herkennen en omzeilen. Wat zijn de vage grenzen? Wat is greenhushing? Leer over de conflicterende belangen tussen industrie en consument. Doe mee met een campagne om de consument te informeren zodat de markt een eerlijk speelveld wordt. Dat is goed voor iedereen! 

Dag van de duurzame verpakking (14:15 – 14:30)
Op 19 Juni 2024 vindt de 4e dag van de duurzame verpakking plaats in Oss. Het thema dit jaar is Verpakken verbindt generaties. Verpakkingen spelen een controversiële rol in de samenleving. De verpakking is boosdoener én superheld. Op de 4e dag van duurzame verpakking gaan we op zoek naar die rol. Kom nu met ons meedenken over het thema en kom straks naar Oss naar de dag van de duurzame verpakking!  

Scroll naar top