ADBioplastics

ADBioplastics

Over ons

ADBioplastics is een Spaans bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling en commercialisering van additieven en geavanceerde bioplastics.

Ons PLA-Premium bioplastic verbetert de rek bij breuk (mechanische eigenschappen) met wel 70%, waardoor een versie van PLA “Premium” ontstaat, dat wil zeggen minder bros en elastischer. We verbeteren ook de verwerkbaarheid (cyclustijden en dichtheid vergelijkbaar met PET) en barrière-eigenschappen: tegen waterdamp en zuurstof, naast vele andere voordelen.

PLA-Premium maakt de ontwikkeling mogelijk van hoogwaardige biogebaseerde en composteerbare kunststoffen, die de ideale vervanger worden voor conventionele kunststoffen in vele sectoren, zoals verpakking (voedsel, cosmetica en voeding), 3D-printing, geneeskunde, textiel, bouw, landbouw en consumptiegoederen.

Onze producten zijn biogebaseerd en composteerbaar, en we produceren ze met grondstoffen uit hernieuwbare bronnen zoals maïs, suikerriet of bieten die, onder industriële omstandigheden, in slechts drie maanden uiteenvallen (we hebben het “OK Compost Industrial” certificaat toegekend door de TÜV Austria). Met dit proces kunnen bedrijven tegen 2030 voldoen aan de richtlijn van de Europese Unie voor het terugdringen van plastic, wat de circulaire economie bevordert.

Ons belangrijkste doel is om bedrijven te helpen de nationale en internationale uitdagingen op het gebied van wetgeving in de industrie aan te gaan. Tegelijkertijd willen we bijdragen aan de duurzaamheidsstrategieën van onze klanten.

Nieuws

Vacatures

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top