ADBioplastics develops together with Borges International Group compostable single-use packaging for extra virgin olive oil
ADBioplastics

ADBioplastics ontwikkelt samen met Borges International Group composteerbare eenmalige verpakking voor extra vierge olijfolie

Er is gebruik gemaakt van een materiaal dat is ontwikkeld door de fabrikant van hoogwaardige bioplastics, dat in minder dan 3 maanden uiteenvalt en geschikt is voor de verpakking van onder andere voedingsmiddelen, dranken en cosmetica.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

ADBioplastics heeft deelgenomen aan de ontwikkeling van composteerbare eenmalige verpakkingen voor extra vierge olijfolie, samen met een team onder leiding van de producent en verkoper van oliën en dressings Capricho Andaluz, onderdeel van de Borges International Group.

Voor de productie van deze eenmalige verpakking is het bioplastic PLA-Premium gebruikt, dat is ontwikkeld door ADBioplastics, 100% composteerbaar is en in de biologische afvalbak kan. Deze wegwerpproducten zullen de komende maanden op de markt worden gebracht, in eerste instantie onder de merknamen Capricho Andaluz en Borges.

Deze belangrijke innovatie voegt iets toe aan de reeds geconsolideerde duurzaamheidsstrategie van de Borges groep, die dagelijks werkt aan het verminderen van de impact op het milieu, door middel van de TecnoBi productlijn, die bestaat uit kwaliteiten die speciaal zijn ontworpen voor verwerking door middel van gegoten extrusie- en blaasgiettechnologieën. Deze kwaliteiten zijn OK Compost Industrial gecertificeerd door TÜV Austria, wat garandeert dat het materiaal onder industriële omstandigheden binnen maximaal 3 maanden het desintegratiestadium bereikt.

Bovendien is dit materiaal geschikt voor contact met voedingsmiddelen in overeenstemming met de geldende Europese wetgeving (FCM), waardoor het kan worden gebruikt in verpakkingstoepassingen voor voedingsmiddelen, dranken, cosmetica en andere producten.

Andere voordelen van het materiaal zijn de geschiktheid voor de eisen van het te verpakken product en de verpakkingslijn en de uitstekende prestaties in vergelijking met nieuw PLA in de transformatieprocessen dankzij de verwerkbaarheid in conventionele apparatuur. Het biedt ook een aanzienlijke verbetering van de mechanische eigenschappen van nieuw PLA en zorgt voor een goede afwerking en optimale transparantie.

ADBioplastics biedt een verpakkingsoplossing die voldoet aan de nationale en Europese duurzaamheidsdoelstellingen.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top