ADBioplastics develops together with Iraga Servicios a compostable packaging for cutlery intended for passenger transport catering
ADBioplastics

ADBioplastics ontwikkelt samen met Iraga Servicios een composteerbare verpakking voor bestek voor de catering van passagiersvervoer

Dit innovatieve alternatief valt in ongeveer 3 maanden uiteen en zal de CO2-uitstoot in productieprocessen verminderen.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

ADBioplastics en Iraga Servicios hebben een duurzame verpakking ontwikkeld voor bestek dat wordt gebruikt in catering voor lucht- en grondtransport van passagiers. Het is een 100% composteerbare en biogebaseerde flowpackverpakking.

Dit product behoudt de kwaliteitskenmerken en biedt voordelen op het gebied van productie, zoals een verlaging van de sealtemperatuur met ongeveer 50%. Hierdoor wordt de CO2-uitstoot verminderd, zowel in het productieproces van het product als in het verpakkingsproces.

Bovendien biedt de nieuwe verpakking een composteerbare oplossing, aangezien het materiaal OK Compost Industrial is gecertificeerd door TÜV Oostenrijk, dat verifieert dat het materiaal uiteenvalt in zijn basiscomponenten (kooldioxide en water) binnen een periode van ongeveer 3 maanden onder industriële composteerbaarheidsomstandigheden. Op deze manier kan het materiaal, volgens het huidige recyclingcircuit, worden gedeponeerd in de bruine (organische) container en vervolgens worden overgebracht naar een composteerinstallatie.

Het belangrijkste doel van deze overeenkomst is het bieden van een duurzamer alternatief voor krimpverpakkingsprocessen door middel van een folie die wordt geleverd door ADBioplastics in de catering van de belangrijkste klanten van Iraga Servicios op het gebied van passagiersvervoer, waardoor naleving van de wettelijke vereisten, innovatie en de circulaire economie worden bevorderd.

Deze folie is gemaakt van TecnoBi PLA-Premium composteerbaar bioplastic, ontwikkeld door ADBioplastics. De technologie die gebruikt is om de folie te produceren is foliegegoten extrusie, wat resulteert in een product met eigenschappen die vergelijkbaar zijn met die van een folie gemaakt van conventionele kunststof. PLA-Premium kan ook worden verwerkt op conventionele apparatuur, dus het vereist geen extra investeringen in apparatuur of infrastructuur.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top