Programma

Categorie
Rangschikken  
12 Resultaten
Marion Beugelsdijk 

Duurzaam verpakken & Packathon

Samen beter eten bereikbaar maken, voor iedereen. Dat is waar Albert Heijn voor staat. We willen met elkaar de wereld beter achterlaten. Dat doen we bijvoorbeeld door voortdurend te kijken hoe we minder of beter verpakkingsmateriaal kunnen gebruiken. Onze ambitie is om in 2025 de eigen-merkverpakkingen 100% recyclebaar te maken en 20 miljoen kilo minder verpakkingsmateriaal te realiseren ten opzichte van 2018. Elke dag zetten we stappen groot en klein om deze ambitie te realiseren. Daarbij nemen we allerlei factoren mee, zoals recyclebaarheid, milieu-impact, zwerfafvalgevoeligheid, maar ook houdbaarheid en of de verpakking voldoende beschermt tijdens transport.

Read More »
Wanda van der Voort 

Voorbeelden uit de praktijk: wat moet je doen om aan de wet- en regelgeving van verpakkingen te voldoen?

Bedrijven die verpakkingen op de Nederlandse markt aanbieden, moeten voldoen aan het Besluit beheer verpakkingen en de daarbij geldende ‘Essentiële Eisen’. Het doel daarvan is om milieubelasting door verpakkingen te verminderen. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) houdt hier toezicht op. Maar wat houden die ‘Essentiele Eisen’ precies in en wat moet u doen om aan deze eisen te voldoen? Dit vertelt de ILT u graag tijdens deze sessie.

Read More »
Farhad Miri  Ir. Costas Papaikonomou 

Food packaging innovation beyond recyclability

In this session, Costas Papaikonomou, founding partner of Una Terra VC fund, and Farhad Miri, CFO of Micvac, present a new perspective on sustainability in food packaging that goes beyond mere recycling. By focusing on the critical issue of food waste, they set the stage for a broader discussion on sustainability. They highlight the crucial roles of compatibility and economic feasibility in scaling an impactful innovation. Using Micvac as a case study, they illustrate how an innovative packaging solution can revolutionize the food industry, significantly reducing waste and production costs, and demonstrating the potential for industry-wide transformation.

Read More »
Lucy van Keulen 

Take care, take back

Data wordt het krachtige wapen bij verduurzaming. Maar dat zien je klanten niet, het terugnemen van je kapotte producten wel! Een takeback systeem combineert beide zaken en is daardoor het vergeten sales kanaal! Leer hoe je én klanten blij maakt én marketing én inkoop.

Read More »
Ir. Costas Papaikonomou  Marius Tent  Paul Jenkins  Ton Knipscheer 

Internationale rondetafeldiscussie vanuit ECPA: European Co Packers Association

Empack en de European Co Packers Association (ECPA) nodigen je van harte uit voor een boeiende paneldiscussie tijdens de aankomende editie van Empack in Evenementenhal Gorinchem. Als pioniers op het gebied van verpakkingsoplossingen zijn we verheugd om een platform te bieden waarop we de meest recente ontwikkelingen in de sector kunnen verkennen en bespreken.

Paul Jenkins
Oprichter en Managing Director van ThePackHub, een toonaangevend consultancybedrijf op het gebied van verpakkingsinnovatie met meer dan 10 jaar ervaring in de internationale verpakkingsindustrie. Paul’s visionaire leiderschap heeft ThePackHub gemaakt tot een veelgevraagd kenniscentrum voor merkeigenaren, retailers en verpakkingsproducenten wereldwijd. Met uitgebreide kennis en expertise is Paul een internationaal erkende expert in verpakkingstrends en wordt hij regelmatig uitgenodigd om te spreken op conferenties en seminars wereldwijd. Hij heeft ook The Innovation Zone opgericht, een exclusief platform met toegang tot meer dan 8.200 verpakkingsinitiatieven wereldwijd.

Ir. Costas Papaikonomou
Een innovatieveteraan die zijn passie voor duurzaamheid omzet in actie. Als ingenieur, ondernemer en wereldwijd actieve professional heeft Costas bijna drie decennia aan ervaring opgebouwd in ondernemerschap, engineering en impactinvesteringen. Als medeoprichter van Happen, een internationale creatieve onderneming die $5 Bn aan incrementele waarde heeft gecreëerd voor hun klanten, heeft Costas een indrukwekkende staat van dienst. Momenteel adviseert hij onafhankelijk in de wereldwijde consumentenproducten- en verpakkingssectoren en is hij medeoprichter van Una Terra Impact, een impactinvesteringsfonds.

Marius Tent
Een gedreven professional met meer dan 20 jaar ervaring in de verpakkingsindustrie, waar hij heeft gewerkt voor toonaangevende bedrijven zoals Wrigley, Mars-Wrigley en Danone SN. Marius heeft zijn expertise ingezet om via co-creatie verpakkingsinnovatie en duurzaamheidsstrategieën te bevorderen. Als oprichter van ViaPackaging, een bedrijf dat op maat gemaakte verpakkingsinnovaties en duurzaamheidsoplossingen biedt, blijft hij zich inzetten voor ‘people, planet en packaging’.

De paneldiscussie zal worden gemodereerd door Ton Knipscheer, oprichter van TK Packaging Consulting, die internationale verpakkingsondernemingen ondersteunt met business development. Ton heeft diverse leidinggevende functies bekleed in de internationale verpakkingsindustrie en brengt een schat aan ervaring en inzichten mee naar onze discussie.

Mis deze kans niet om je inzicht te vergroten en uw netwerk uit te breiden. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen bij deze interessane paneldiscussie. 

Wanneer?
Datum en tijd: 
dinsdag 9 april, van 14.00 tot 15.00 uur
Locatie: Empack, Evenementenhal Gorinchem
Alle bezoekers van Empack zijn van harte welkom om deze paneldiscussie bij te wonen.

Co-packers paviljoen
Als reactie op de eerste stappen om zich te presenteren met een co-pack paviljoen op de Empack, zal ECPA de wereldwijde verpakkingstrends belichten. Deze paneldiscussie belooft een inspirerende en informatieve ervaring te worden, waarbij we samen de toekomst van verpakkingsinnovatie verkennen.

Read More »
Marc Juwet 

Hoe vervang ik plastic krimpfolie voor het bundelen van flessen?

De nieuwste verordening van de EU over verpakkingsmaterialen maakt het gebruik van plastic krimpfolie over enkele jaren vrijwel onmogelijk. L-iTL  heeft daarom nu reeds een alternatief ontwikkeld waarbij enkel papier gebruikt wordt om 4 tot 8 flessen vormvast te bundelen. Ook de bijhorende verpakkingsmachine wordt in deze presentatie voorgesteld.

Read More »
Eelke Westra  Marieke Havermans  Mark van der Burgt  Rijk Korlaar  Taco Kingma  Ton Knipscheer 

Kickstart vanuit VNV – Rondetafeldicussie rondom voedselverspilling

Vereniging van Nederlandse Verpakkingskundigen (VNV) is een vereniging van experts op het gebied van verpakking en verpakken. De meeste leden ontwikkelen zich gedurende hun loopbaan van specialisten in een specifiek vakgebied tot ervaren deskundigen met een brede kijk op de keten van materiaal tot eindgebruik. De VNV is een platform voor uitwisseling van kennis en ervaring op persoonlijke titel. Dit draagt bij tot verbreding en verdieping van kennis en begrip, maar leden helpen elkaar ook bij het ontwikkelen van vaardigheden die van pas komen op weg naar meer strategische- en managementposities.

Met die focus op professionele ontwikkeling versterkt de VNV ook de positie van het vakgebied in de markt. Verpakking wordt steeds belangrijker. Het is een kritische factor bij innovatie, marketing, duurzaamheid en kostenbeheersing. Hier zijn verpakkingskundigen in thuis. Ze moeten steeds op de juiste niveaus kunnen acteren en invloed uitoefenen op strategie en besluitvorming.

Dinsdag om 11.30 kickstart de Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen | Association of Packaging Professionals de EmpackNL met een mooie paneldiscussie over Food Waste en de rol die verpakkingen daarin kunnen en moeten spelen. Luister naar de experts die hun kant van de waardeketen belichten en stel vragen! Taco Kingma, Eelke Westra, Marieke Havermans en Mark van der Burgt zullen hun licht laten schijnen over de uitdagingen die iedereen in de industrie en daarbuiten hoofdbrekens bezorgen. Rijk van Korlaar zal het in goede banen leiden met ruimte voor vragen vanuit het publiek!

Wat zijn de uitdagingen in de keten, voor de materiaalproducenten, voor de verpakkers, voor de levensmiddelenindustrie? Wat zegt de wetenschapper?
Doe mee en wellicht krijg je de argumenten om het gesprek met marketing aan te gaan!

Read More »
Caroli Buitenhuis  Charles van Reij  Chris Bruijnes 

Pitch Your Circular Product

De verpakkingsindustrie is volop in beweging, met een sterkere focus dan ooit op duurzamere oplossingen. Het is het perfecte moment om in actie te komen. We zien in het nieuws tal van duurzame initiatieven die worden gepresenteerd. Om jou als verpakkingsprofessional bij te praten over deze innovaties, organiseren wij de tweede editie van Pitch Your Product tijdens Empack Gorinchem. Deze keer staat het thema in het teken van circulariteit en wordt geleid door Cradle to Cradle, Kennisinstituut voor Duurzaam Verpakken en Green Serendipity.

Bedrijven krijgen op woensdag 10 april de kans om het meest Circulaire Product van 2024 te pitchen en maken daarbij kans op het ‘Circular Product Award 2024’. Als bezoeker kan je deze pitches volgen op het Pitch-Pack-Plein; volg de meest duurzame verpakkingsideeën en leer meer over certificeringen in duurzaamheid.

Programma op woensdag 11 april van 11.00 – 16.00 uur, Pitch-Pack-Plein:

11.00 uur – Start programma Pitch Your Circular Product met aankondiging vanuit juryleden Charles van Reij (Cradle to Cradle), Chris Bruijnes (KIDV) en Caroli Buitenhuis (Green Serendipity)

11.10 – 12.30 uur – Pitch ronde 1
> Pitch ‘LOOPOS Reusable Display’ vanuit HB RTS, door Floor de Huu (Marketing Coördinator bij HB RTS)
> Pitch ‘NextCycle IML – The next generation IML’ vanuit MCC Verstraete, door Evie Vens (Partner en Brand Owner Manager bij MCC Verstraete)
> Pitch ‘De Herbruikbare toekomst van glazen verpakkingen’ vanuit PAKT B.V., door Thijs Wester (Co-Founder PAKT B.V.)

12.30 – 13.00 uur – pauze

13.00 – 15.00 uur – Pitch ronde 2
> Pitch ‘Bagasse brew – from grounds to growth’, vanuit Reco2Bio, door Dirk Wens (Managing Director bij Reco2Bio)
> Pitch ‘PLA-Premium, advanced bioplastic to improve the properties of virgin PLA and achieve a PLA without limits’, vanuit ADBioplastics, door Javier Yus Santana (Marketing & Communication bij ADBioplastics)
> Pitch ‘Replace plastic with paper bubble’, vanuit Jagannath Polymers Pvt Ltd, door Piyush Sigal (CEO bij Jagannath Polymers Pvt Ltd)
> Pitch ‘Verpakken in schimmels? Absoluut!’ vanuit Grown bio BV, door Jan Berbee (CEO bij Grown Bio BV)
> Pitch ‘Corrugated cardboard pallet ixs-pal’ vanuit Karimov GmbH, door Robert Karimov (CEO bij Karimov GmbH)

15.30u – Uitreiking ‘Circular Product Award 2024’ @Pitch-Pack-Plein
Door juryleden Charles van Reij (Cradle to Cradle), Chris Bruijnes (KIDV) en Caroli Buitenhuis (Green Serendipity)

Read More »
Christiaan Bolck  Gerard Molenaar  Jeroen Verbrugge  Taco Schmidt  Ton Knipscheer 

Award-winning innovatie in design, duurzaamheid en techniek

Hoe creëer je een award-waardige verpakking? Wat ziet de jury van de NLPA als echte innovatie?

De soft-launch van NLPA 2024/2025 is tijdens Empack. In drie korte presentaties (gevolgd door mogelijkheid tot stellen van vragen) geven juryleden van de NLPA hun visie op innovatie. Ze kunnen putten uit hun jury-ervaring en zullen voorbeelden tonen van inzendingen met impact. Daarbij komen de drie hoofdthema’s van de NL Packaging Awards aan bod: design, duurzaamheid en techniek.

Design

Door Taco Schmidt, founder en ceo Qindle,  creatief strateeg & Jeroen Verbrugge, oprichter JKV/thinkingdesign, innovatieadviseur

Duurzaamheid

Door Ton Knipscheer, TK Consulting, verpakkingsconsultant

Techniek

Door Christiaan Bolck, Oost NL, business developer circular & biobased economy

Read More »
Ariane van Mancius  Lucy van Keulen 

Kickstart: ontdek de toekomst van verpakken in 2030

Je bent van harte welkom bij deze kickstart van Empack op donderdag 11 april 2024! Ariane van Mancius (Now New Next) en Lucy van Keulen (L’ Atarimae) nodigen je uit om deze exclusieve rondetafel discussie bij te wonen: “Hoe verpakken we in 2030?” Dompel jezelf onder in een interactieve setting geleid door Ariane en Lucy. Ontdek de visie van experts op de toekomst van verpakken.

Ulphard Thoden van Velzen, Professor Packaging Technology (WUR)
Karen van der Stadt, Verpakkingsexpert (KIDV)
Rick Passenier, Programmadirecteur (Nationaal Groeifonds Programma Biobased Circular)
Mark van der Burgt, Chief Commercial Officer (Vetico)
Jan Pieter Schretlen, Directeur (Mepal)
Anna Valkenburg, Channel manager (Bexter, TrackOnline IT Solutions)

Read More »
Scroll naar top