Kenniscentrum - Consumentenverpakkingen

Consumentenverpakkingen

Dat verpakkingen een belangrijke rol spelen in het aankoopproces van de consument is niets nieuws. Uiterlijk (design) en functionaliteit zijn hierbij van essentieel belang, net zoals duurzaamheid. In het (online) schap is het een uitdaging om extra waarde toe te voegen aan je product. Een product moet een verantwoord verhaal overbrengen en tegelijkertijd verleidelijk zijn. Wat triggert jouw consument en hoe vertaal je dat naar de verpakking? Hoe weet jij het brein te prikkelen door jouw product op unieke wijze te presenteren? En wat is de rol van design en duurzaamheid hierin?

Wij Nederlanders openen namelijk per dag gemiddeld 7 verpakkingen. Aangezien dit goed is voor 20% van het totale Nederlandse afval, brengt het duurzaamheidsvraagstukken met zich mee. Het gaat vaak over het reduceren van verpakkingsmateriaal, maar wist je dat de milieu-impact in de food sector vele malen groter is bij ‘underpackaging‘ dan bij ‘overpackaging‘? De problematiek van duurzame verpakkingen lijkt veelal terug te komen in het recycling proces. Hoe ziet dit er in de toekomst uit? Welke nieuwe duurzame materialen kun je op korte termijn verwachten?

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van consumentenverpakkingen.

consumentenverpakkingen

Schrijf je nu in voor Packaging Innovations 2023

Vanaf nu is het mogelijk om je online in te schrijven voor Packaging Innovations 2023 op 5 & 6 april 2023 in Brabanthallen Den Bosch.
Registreer je hieronder gratis voor de grootste verpakkingsbeurs van de Benelux.

Scroll naar top

Registreer je nu voor Empack Den Bosch 2023

Bezoek jij op 5 & 6 april 2023 het #1 jaarlijkse ontmoetingsmoment voor de hele Nederlandse verpakkingscommunity? Beleef de verpakkingsmachines en -technologieën van dichtbij, spreek al je vakgenoten en ben in één keer weer helemaal op de hoogte van alle ontwikkelingen uit de markt.

Registreer je nu gratis voor de grootste verpakkingsbeurs van de Benelux.