Kenniscentrum - Verpakkingen

Verpakkingen

Een eerste indruk maak je maar een keer. En die indruk start bij de verpakking. Verpakkingen zijn er in allerlei soorten en maten. Bij Empack maken we grotendeels onderscheid in een tweetal verpakkingsuniversums. Enerzijds zijn consumentenverpakkingen de typische merkverpakkingen die je in supermarkten aantreft. Dozen, flessen, dienbladen, buizen, zakken, kuipen, blikjes, zakjes, spuitbussen et cetera. Maar totdat deze producten in de winkelschappen komen, worden ze verpakt in industriële verpakkingen, dan wel in golfkartonnen dozen, op pallets gewikkeld, of als bulkproducten in kisten, zakken of drums.

Als er één industrie is die continu wordt uitgedaagd, dan is het die van verpakkingen. De trends volgen zich in rap tempo op. Door veranderende regelgeving, nieuwe technieken, hevige concurrentie in het schap en een steeds kritischer wordende consument gaan de ontwikkelingen razendsnel. Vraagstukken die we tijdens Empack aan de haak stellen zijn bijvoorbeeld:

  • Wat gebeurt er op beleidsniveau rondom verpakken in zowel Nederland, Europa als wereldwijd?
  • Waar moet je bij de optimalisatie van jouw verpakkingsproces rekening mee houden op de korte, maar zeker ook lange termijn?
  • Wat zijn de mogelijkheden en trends in herbruikbare verpakkingen?
  • Wat zijn de randvoorwaarden om tot een duurzame herbruikbare verpakking te komen?
  • Welke rol speelt COVID-19 in het economische klimaat? En leidt dit tot stagnatie van duurzame ontwikkelingen?

Gemak dient de mens

Column door: Rens van de rakt, Packaging Technologist bij Vetico BV In deze column, geschreven door Rens van de Rakt in samenwerking met de Vereniging

Lees verder »

Interview met United Packaging Forest tijdens Empack 2023

Tijdens Empack 2023 was het bijzondere initiatief United Packaging Forest terug te vinden op de beursvloer in Den Bosch. Wij spraken hier met Kees Kok, Marketing Manager bij Berlin Packaging en Project Manager van United Packaging Forest, over dit initiatief en het ontstaan ervan.

Lees verder »
Scroll naar top