NIEUWS

Dag van de Duurzame Verpakking

Team Empack aanwezig op de Dag van de Duurzame Verpakking 2024

Op woensdag 19 juni 2024 vond de vijfde editie van de Dag van de Duurzame Verpakking plaats, een landelijk evenement georganiseerd door afstudeerstudenten van de HAS Green Academy in samenwerking met de Gemeente Oss. Dit kennisevenement, gehouden in het Cultuurtheater de Groene Engel in Oss, bracht studenten, bedrijven en experts samen om te netwerken en kennis te delen met als doel de duurzaamheid in de verpakkingsindustrie te bevorderen.

Team Empack was aanwezig op deze inspirerende dag. Empack keert op 2 en 3 april 2025 terug en onderhoudt al jaren een fijne samenwerking met de HAS Green Academy. Deze samenwerking richt zich op het showcasen van innovatieve en duurzame oplossingen binnen de verpakkingssector.

thema's van de dag van de duurzame verpakking

Dit jaar stond het thema ‘Vernieuwend, Verpakkend, Verbindend’ centraal. Binnen dit thema werden drie belangrijke onderwerpen besproken:

  1. Vernieuwen: gedragsverandering binnen generaties over gemak en mobiliteit en de invloed hiervan op duurzaamheid.
  2. Verpakken: ontwerpen van duurzame materialen en de interpretatie van consumenten over deze materialen.
  3. Verbinden: integratie van technologie in duurzame verpakkingsoplossingen.

Hoogtepunten van de dag

Onder leiding van dagvoorzitter Lucy van Keulen werden diverse sprekers uitgenodigd om interactieve lezingen te geven. Deze lezingen behandelden onderwerpen zoals gedragsverandering in duurzaamheid, ontwerp van duurzame verpakkingen en technologische innovaties.

Parallel aan de lezingen werden er workshops gehouden door het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV), waar bezoekers hands-on ervaring konden opdoen met duurzame verpakkingsstrategieën. Ook presenteerden studenten van de HAS Green Academy hun duurzame verpakkingsoplossingen, ontwikkeld voor het bedrijf Coroos, via een pitch in de theaterzaal.

De dag werd afgesloten met een paneldiscussie waarin experts uit verschillende schakels van de verpakkingsketen ingingen op uitdagende stellingen en wetgeving. Dit werd gevolgd door een netwerkborrel, waar deelnemers de gelegenheid hadden om onder het genot van een drankje verder te praten over de gepresenteerde onderwerpen.

op weg naar empack 2025

Empack zet zich in om de verpakkingsindustrie te verduurzamen door innovatie en samenwerking te stimuleren. We kijken uit naar de volgende editie van Empack op 2 en 3 april 2025. Deze beurs biedt een platform voor de nieuwste trends en technologieën in de verpakkingsindustrie en blijft een belangrijke gelegenheid om duurzame innovatie te bevorderen. Onze samenwerking met de HAS Green Academy zal blijven bijdragen aan de groei en verduurzaming van de sector.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws rondom Empack? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Bezoeken?

Ben je geïnteresseerd om de grootste verpakkingsbeurs van de Benelux bezoeken? Klik hieronder voor meer informatie over Empack op 9, 10 & 11 april 2024. 

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top