NIEUWS

De Gouden Noot

DS Smith genomineerd voor de Gouden Noot 2024 met innovatieve Lift Up verpakking

Onlangs is bekendgemaakt dat DS Smith met zijn innovatieve Lift Up verpakking van papiervezels is genomineerd voor de prestigieuze Europese innovatiewedstrijd De Gouden Noot 2024. Deze volledig recyclebare verpakking, ontworpen om plastic krimpfolie voor multi-packs plastic flessen te vervangen, is een baanbrekende stap richting duurzaamheid in de verpakkingsindustrie.

 De Gouden Noot, georganiseerd door het Nederlands Verpakkingscentrum (NVC), staat bekend om het belonen van de meest baanbrekende innovaties in verpakkingen.

Een duurzaam antwoord op de drankenindustrie

De Lift Up verpakking van DS Smith biedt een oplossing voor de duurzaamheidsuitdagingen van de drankenindustrie. Deze sector staat onder toenemende druk van consumenten, veranderende Europese regelgeving en retailers om het gebruik van plastic in supermarkten te verminderen. De 2-delige verpakking, ontwikkeld in samenwerking met Krones, een toonaangevende machinefabrikant voor de drankenindustrie, bestaat uit een golfkartonnen clip met een ergonomische draaggreep die gewichten tot 12 kg kan dragen en een papieren band. Dit ontwerp is geschikt voor 4 en 6 PET-flessen van 1 tot 2 liter en het assortiment is uitgebreid om verschillende flesformaten en samenstellingen te ondersteunen.

innovatieve en milieuvriendelijke eigenschappen

De Lift Up verpakking is vervaardigd uit hernieuwbare bronnen en is biologisch afbreekbaar. DS Smith benadrukt dat de verpakking bijdraagt aan een significante vermindering van de milieu-impact. Volgens berekeningen van de verpakkingsproducent leidt het gebruik van de Lift Up verpakking tot een afname van 35% in CO2-uitstoot en een vermindering van 80% in energieverbruik van de verpakkingsmachines, in vergelijking met traditionele krimpfolieverpakkingen.

de gouden noot 2024

De nominatie voor De Gouden Noot 2024 onderstreept de innovatiekracht en duurzaamheid van DS Smith. De erkenning door het NVC benadrukt het belang van de ontwikkeling van milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen. De winnaar van deze prestigieuze prijs zal worden gekozen op basis van het innovatieve karakter, de duurzaamheid, en de potentiële impact op de markt.

De prijsuitreiking van de 32ste editie van de de Gouden Noot zal plaatsvinden op 10 oktober 2024 in de A’DAM Tower. Tijdens deze fenomenale avond, onder begeleiding van Francesca Vanthielen, wordt de De Gouden Noot met zijn runners up van de 32ste editie als meest competitieve verpakkingsinnovatie award uitgereikt. De finalisten van de 32ste editie zie je hier.

Op Empack 2025 wordt De Gouden Noot uitgebreid belicht. Bezoek de beurs op 2 en 3 april 2025 in de Brabanthallen in Den Bosch. De prijsuitreiking van de 32ste editie van de de Gouden Noot zal plaatsvinden op 10 oktober 2024 in de A’DAM Tower. Tijdens deze fenomenale avond, onder begeleiding van Francesca Vanthielen, wordt de De Gouden Noot met zijn runners up van de 32ste editie als meest competitieve verpakkingsinnovatie award uitgereikt. De finalisten van de 32ste editie zie je hier.

De Gouden Noot

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws rondom Empack? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Bezoeken?

Ben je geïnteresseerd om de grootste verpakkingsbeurs van de Benelux bezoeken? Klik hieronder voor meer informatie over Empack op 9, 10 & 11 april 2024. 

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top