Kenniscentrum - Algemeen
Algemeen
De verpakkingsindustrie blijft innoveren. Maar hoe blijf jij op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van (industriële en consumenten) verpakkingen? Interessante informatie op het gebied van verpakkingen, verpakkingsmaterialen, verpakkingen technologieën en verpakking services bundelen wij op deze pagina. De actuele onderwerpen zullen worden uitgelicht tijdens Empack.
- Nieuwsitems
Feestje? De rol van verpakkingen bij een vreugdevol moment
Wat is de rol van verpakkingen bij een vreugdevol moment? Heeft iemand wat te vieren dan is het altijd leuk om een presentje mee te nemen. Hier speelt de verpakking een belangrijke rol, want je wil natuurlijk wel een vreugdevol moment creëren.
Lees verder »PERSBERICHT | Verpakkend Nederland loopt warm voor grootste verpakkingsevent van de Benelux
Empack, dé vakbeurs voor verpakkingstechnologie, en PEFC Nederland zetten de samenwerking voort in 2023. Empack wordt gekenmerkt door vele gevestigde toonaangevende partners, maar ook innovatieve start-ups en boeiende nieuwe ondernemingen. Een partij als PEFC mag hierin dus niet ontbreken.
Lees verder »PERSBERICHT | No More Greentalk tijdens Packaging Innovations 2023
De ontwikkelingen in de wetgeving omtrent het terugdringen van wegwerpplastics en -verpakkingen volgen zich in rap tempo op. Hoe kan jij je het beste voorbereiden op de recente update rond de Packaging Waste Regulation?
Lees verder »Du pain, du vin, du ….
Vanaf het ontstaan heeft Boursin zich opvallend in de markt gezet. Kwalitatieve, lekkere roomkaas met kruiden maken en goede marketing voeren. Ook nu is de marketing goed doorgevoerd. De vorm is hetzelfde gebleven met een aangepast, maar nog goed herkenbaar, logo. Een Boursin-kenmerk is op ieder contactpunt van de gebruiker met het product te vinden.
Lees verder »Empack Magazine – Duurzame dorstlesser?
Je staat op een warme zomermiddag voor het waterschap in de supermarkt, maar welke verpakking moet je nu kiezen? Het goedkope multipack op de onderste plank, een pak, het flesje voorzien van een surprise ei, een blikje of toch die luxe glazen fles. Lees hier de column van Rob van Wezel, student Food Innovation
Lees verder »