EKB Industriële Automatisering

EKB Industriële Automatisering

Over ons

Al meer dan 50 jaar hebben we bij EKB een passie voor industriële automatisering. Ooit begonnen als paneelbouwer, omschrijven we onszelf nu liever als partner in de industriële automatisering. We bouwen nog steeds kwalitatief hoogwaardige besturingskasten, maar daarnaast leggen we vooral de focus op het bieden van automatiseringsoplossingen waarmee we de productie continuïteit van onze klanten kunnen waarborgen en hun productiekwaliteit verhogen.
Met ruim 200 enthousiaste medewerkers verspreid over 5 vestigingen beschikken we over enorm veel kennis en expertise om vrijwel elk vraagstuk op het gebied van industriële automatisering trefzeker en efficiënt op te lossen. Dus ook dat van u! Uitgangspunt hierbij is een bedrijfszekere en optimaal efficiënte productie op basis van innovatieve oplossingen, zoals Machine Vision, Robotics en Data analytics. Benieuwd hoe u uw productie kunt verbeteren? Kom dan langs op onze stand!

Vacatures

Lead Software Engineer

Als Lead Software Engineer geef je directe sturing aan een enthousiaste projectgroep op het gebied van software. Je beoordeelt de creaties van je team op functionaliteit en kwaliteit waarbij je beslissingen durft te nemen over het technisch aanpakken van een project.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het opstellen van bedieningshandleidingen en het ontwikkelen van FAT en SAT protocollen. Je bent de brug tussen technologie en klant, waarbij je communicatieve vaardigheden van onschatbare waarde zijn. Jouw creatieve geest maakt functionele specificaties, bedieningshandleidingen en protocollen tot kunstwerken.

Vacatureadvertenties bekijken »

Vision System Engineer

Als Vision System Engineer krijg je de kans om als Technisch Lead Engineer aan boord te komen van een dynamisch team, dat gespecialiseerd is in maatwerk Vision Systemen.

Tijdens de start van het project stem je samen met de Project Manager de scope af met de klant. Deze documenteer je in interne- en externe documentatie. Samen met je collega’s bedenk en bouw je de oplossing die het beste past bij de vraagstelling van de klant. In ons Vision lab test je of dat wat je samen met de rest van het team hebt bedacht, ook werkt in de praktijk. Hierbij test je ook of dit overeenkomt met de eisen en wensen van de klant. Niet alleen de labopstelling maar ook het productiesysteem wordt grotendeels met jouw supervisie ontwikkeld. Wensen en eisen van de klant, design documentatie, interface documentatie met andere partijen, FAT en SAT documenten documenteer jij op de juiste manier.

Vacatureadvertenties bekijken »

Software Engineer PCS7

Als Software Engineer PCS7 ben je de drijvende kracht achter PLC besturingsoplossingen voor industriële machines en processen van onze klanten. Op basis van functionele specificaties ontwerp jij de benodigde software om het proces of productielijn zo efficiënt mogelijk te kunnen gebruiken. Je voert uitgebreide functionaliteitstests (FAT/SAT) uit om de kwaliteit en prestaties te waarborgen en blijft betrokken tot aan de inbedrijfstelling op locatie.

Samen met de Electrical Engineer en de Project Manager vorm je het team dat ervoor zorgt dat de installatie van de klant tijdig in bedrijf kan worden gesteld. Dit is vaak een spannend traject, waarbij je samen bezig bent om het project goed op te leveren. Gedurende het project onderhoud je nauw contact met de klant om ervoor te zorgen dat hun verwachtingen worden overtroffen, ook rapporteer je regelmatig aan de Project Manager over de voortgang.

Vacatureadvertenties bekijken »

Electrical Engineer

Als Electrical Engineer werk je samen met een hecht team aan het hart van besturingstechnische installaties. Op basis van je eigen ontwerp bereid je materiaallijsten voor die voor productie moeten worden besteld. Door de kennis van het ontwerp dat je zelf hebt gemaakt, ben je de vraagbaak voor onze monteurs en blijf je betrokken bij de interne eindcontrole van de kast. Zo komt je ontwerp tot leven en wordt deze uitgeleverd met een correct tekeningenpakket.

Jouw energie komt goed tot zijn recht in een team. Terwijl je je taken uitvoert, toon je een grote mate van zelfstandigheid, flexibiliteit en nauwkeurigheid. Hierbij streef je altijd naar het behalen van hoge kwaliteit.

Samen met de Software Engineer en de Project Manager vorm je het team dat ervoor zorgt dat de installatie van de klant tijdig in bedrijf kan worden gesteld. Dit is vaak een spannend traject, waarbij je er samen voor zorgt dat het project goed wordt opgeleverd.

Vacatureadvertenties bekijken »

Vision Engineer

Als Vision Engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen en implementeren van optische systemen waarmee afbeeldingen en andere soorten data kunnen worden gegenereerd. Je ontwikkelt Halcon algoritmes en/of AI-modellen om deze data om te zetten in bruikbare getallen voor onze klanten. Om een optisch ontwerp te creëren neem je de wensen en eisen van de klant als uitgangspunt. Hierbij selecteer je geschikte hardware zoals camera’s, lenzen en belichting. De Machine Vision opstellingen bouw je op in ons EKB Vision Lab en bij de klant op locatie, hierbij voer je uitgebreide tests uit om de prestaties te valideren.

Naast het technische werk ben je ook de schakel tussen collega’s en klanten. Je hebt regelmatig overleg om de voortgang van de werkzaamheden af te stemmen.

Vacatureadvertenties bekijken »

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top