100% quality control with Machine Vision and robotics
EKB Industriële Automatisering

100% kwaliteitscontrole met Machine Vision en robotics

Voorkom terugroepacties!

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Kwaliteitscontroles vinden vaak steekproefsgewijs en visueel plaats. Voor veel producten zoals chemicaliën, medicijnen of voeding is echter een 100% controle gewenst. EKB biedt hiervoor totaaloplossingen waarbij we geavanceerde machine vision applicaties combineren met robotica en data analysesoftware. Door koppeling aan ERP- en MES-systemen ontstaan tevens mogelijkheden om verzamelde data bedrijfsbreed te gebruiken voor optimalisatie, onderhoud en benchmarking.

Eén van de toepassingen waarbij al deze disciplines samenkomen, is een systeem voor het controleren van labels, etiketten of QR-codes op verpakkingen. Tijdens het labelen van producten kan er van alles mis gaan. Labels of etiketten kunnen onjuiste, onvolledige of misleidende informatie bevatten (bijvoorbeeld een verkeerde datum of batchcode), ze kunnen slecht leesbaar zijn of spelfouten of onjuiste afbeeldingen bevatten.

Een 100% controle is hier van belang om zeker te stellen dat het label ook overeenkomt met de inhoud van de fles en dat het product wordt gemaakt volgens de Bill of Materials. Is dit niet het geval, dan kan dit belangrijke veiligheids-, gezondheids- en claimrisico’s opleveren bij de opslag, het gebruik of de afvoer van dit product. Ook moet de controle voorkomen dat labels voor verschillende landen op een verkeerde zending terechtkomen. Ieder land heeft immers zijn eigen specifieke wet- en regelgeving ten aanzien van de informatie die op de labels moet staan.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top