Yaskawa robots met regeneratief remmen
Yaskawa Benelux

Yaskawa robots met regeneratief remmen

Yaskawa biedt een technische oplossing voor het terugwinnen van robotremenergie in het elektriciteitsnet - standaard en zonder extra hardware.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Energiezuinige robots
Yaskawa biedt een technische oplossing voor het terugwinnen van robotremenergie in het elektriciteitsnet – standaard en zonder extra hardware. Alle grotere Yaskawa robotseries met een payload vanaf ca. 50 kg en de nieuwste YRC1000-robotbesturingen zijn in staat om kinetische energie van neerwaartse en zijwaartse bewegingen direct om te zetten in 400 V AC bij 50 Hz en terug te voeren naar het net. Afhankelijk van het bewegingspatroon wordt daarmee de energiebehoefte van de robot aanzienlijk verminderd.

Voorwaarde voor deze energieterugwinning is de standaard YRC1000-robotbesturing in combinatie met de grotere robots met een payload vanaf ca. 50 kg.

In hun zeer uiteenlopende taken – zoals handling, palletiseren, verbinden en verwerken – maken industriële robots veel neerwaartse of zijwaartse bewegingen, waarbij de servomotoren energie afvoeren en mogelijk elektriciteit opwekken. Tot nu toe, in oudere of andere robotmodellen op de markt, is de resulterende energie omgezet in afvalwarmte door regeltechnologie via elektrische weerstand en verloren in de omgeving.

In de Yaskawa-oplossing wordt de elektrische energie zonder extra hardware teruggeleverd aan het operatornetwerk en hergebruikt. De mate van besparing hangt in elk geval af van de taak en het bewegingspatroon van de individuele robot. Besparingen in het bereik van 8% tot 25% kunnen worden verwacht. Dit kan leiden tot een jaarlijkse teruglevering van circa 2.800 kWh, met een besparing van circa 1.600 kg CO2 en € 1.200.

Enige vergelijkbare oplossing op de markt
Met deze tot nu toe unieke technische oplossing heeft Yaskawa haar ervaring als fabrikant van aandrijftechniek toegepast – alle servoaandrijvingen en besturingspakketten zijn immers in-house producten en dus optimaal afgestemd op industriële robots.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top