What is the CSRD and how will it affect your business?
ClimatePartner Netherlands B.V.

Wat is de CSRD en wat zijn de gevolgen voor jouw bedrijf?

Door de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) worden gegevens over de CO₂-emissies van een bedrijf een cruciaal onderdeel van hun duurzaamheidsrapportage.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is de nieuwe rapportagerichtlijn van de EU, die de huidige Non-Financial Reporting Directive (NFRD) gaat vervangen. De CSRD heeft tot doel de transparantie op het gebied van duurzaamheid te vergroten. Zo zullen meer gedetailleerde rapportagevoorschriften worden ingevoerd, waardoor de CSRD een belangrijk element wordt waarmee rekening moet worden gehouden in managementrapportages en de bedrijfsactiviteiten van een bedrijf.

Wie moet zich voorbereiden op de nieuwe rapportage?
In plaats van de ongeveer 11.600 entiteiten die momenteel hun niet-financiële gegevens rapporteren, geldt de nieuwe richtlijn voor bijna 50.000 entiteiten. Bedrijven die voldoen aan ten minste twee van de volgende drie voorwaarden, moeten gaan rapporteren:
> 250 employees
> €20 million total assets
> €40 million total revenue

Indien beide voorwaarden van toepassing zijn, valt het bedrijf onder de rapportageverplichting van de richtlijn en is de dochteronderneming of het kantoor in de EU verantwoordelijk voor de publicatie van het duurzaamheidsverslag van het bedrijf.

ClimatePartner ondersteunt jou bij de naleving van de CSRD:
Aangezien gedetailleerde informatie over CO2-gegevens een aandachtspunt zal zijn in de toekomstige rapportage, is ClimatePartner bij uitstek geschikt om je hierbij te adviseren en te helpen. De verschillende berekeningen van de CO2-voetafdruk van bedrijven, producten en diensten, alsmede de bijbehorende rapporten, kunnen worden gebruikt voor de CSRD rapportage. Ook ondersteunen wij klanten bij het definiëren van duidelijke klimaatstrategieën en het afstemmen daarvan op de eisen van het Science Based Target initiatief (SBTi) en, op middellange termijn, op een Net Zero strategie. Dergelijke strategieën kunnen ook worden geïntegreerd in duurzaamheidsverslagen die aan de eisen voldoen. De sociale effecten van onze klimaatprojecten komen ook in aanmerking voor rapportage in lijn met de CSRD.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top