The fully renovated Topa Institute is ready for the future
Topa Verpakking BV

Volledig vernieuwd Topa Institute klaar voor de toekomst

Veel expertise en state of the art testapparatuur

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Het Topa Institute, onderdeel van de Topa groep, heeft een volledige metamorfose ondergaan na grote verbouwingen. Het is een echte showroom geworden met de nieuwste machines. Belangrijker nog is de kennis en ervaring van het team, zeker op het gebied van ladingzekering.

Topa produceert niet alleen verpakkingen, maar test ze ook voor hun klanten in het Topa Institute. Dit is belangrijk, omdat goederen goed beschermd moeten worden tijdens het transport, dat ook veilig moet zijn. Daarom zijn er wettelijke regels opgesteld voor transportverpakkingen en ladingzekering. In het Topa Institute testen experts de beschermende functie van verpakkingen, de sterkte en de zekering. Tegelijkertijd kijkt het instituut ook hoe het duurzamer kan.

Waarom testen?
Het Topa Institute test met duidelijke doelstellingen. Besparen bijvoorbeeld. Op papier zijn mooie materiaalbesparingen te bedenken, maar het transport mag er niet onder lijden. Daarom is testen een goede oplossing. Kwalificeren is ook een reden om te testen. Een verpakking die het product beschermt tegen weersinvloeden wordt ontwikkeld, getest en vervolgens gekwalificeerd in klimaatkamers. De procedures hiervoor zijn strikt en bevatten meerdere onderdelen. Dit proces wordt gestructureerd aangepakt.

Transportsituaties testen
In het laboratorium kunnen tot zeer extreme transportsituaties nagebootst worden om de hoeveelheid schade tot een minimum te reduceren. Het testcentrum is uitgerust met de modernste technologie voor transportsimulatie. Onderweg kunnen trillingen, schokken, stoten, drukbelastingen, schommelingen in temperatuur of veranderingen in luchtvochtigheid een grote invloed hebben op de lading.

Ladingzekering
Portfoliomanager Arjan Voshart weet als geen ander hoe belangrijk het testen van transportverpakkingen is. Niet alleen omdat producten in goede staat moeten worden afgeleverd na transport, maar zeker ook in verband met veiligheid.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top