Printing on boxes without labels
De Koningh Coding & Labeling

Printen op dozen zonder labels

De verpakkingsindustrie is afgelopen jaren sterk toegenomen. De coronapandemie heeft daar een positief aandeel in gehad door online bestellingen te stimuleren. Met printen rechtstreeks op dozen denkt u mee met uw portemonnee.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Bij stijging van grondstoffen, zoals papier, is besparing een belangrijke topic. Zo zijn verpakkingsmachines die dozen op maat maken in opmars. Te grote verpakkingen kost meer onnodig papier. Maar er is meer mogelijk om besparingen te doen. Het rechtstreeks printen op dozen is namelijk goedkoper dan etiketteren. Bovendien bent u dan niet meer afhankelijk van oplopende levertijden van labels. Ook speelt duurzaamheid een steeds grotere rol. Printers die rechtstreeks op dozen printen en daarmee een grote hoeveelheid aan labels besparen, is een mooie toevoeging.
De codeertechnieken om rechtstreeks op dozen te printen:

Kleinkarakter inkjet
Deze compacte systemen coderen contactloos en printen met de hoogste snelheden. Integratie in uw productielijn is eenvoudig. Deze systemen hebben relatief weinig onderhoud nodig, drogen supersnel en hechten aan nagenoeg alle ondergronden. De machines worden vaak gebruikt voor het aanbrengen van THT-data en traceability codes.

Grootkarakter inkjet
Deze systemen zijn door de goede hechting uitermate geschikt voor het printen op bijna alle ondergronden zoals schuim, staal, beton en hout. De printers zijn ideaal wanneer de print op afstand zichtbaar moeten zijn. De hoogte van het te printen gedeelte is maar liefst 127 millimeter per printkop. Door printkoppen te stapelen zijn nog grotere oppervlaktes mogelijk.

Hoge resolutie inkjet
Deze systemen printen met een hogere resolutie waardoor meer informatie op hetzelfde oppervlak goed leesbaar blijft. Deze machines kunnen tot wel 144 millimeter hoog printen of met twee kleuren. Dit is verreweg de meest gebruikte machine om direct op dozen te printen.

Lasercoderen
Lasersystemen printen op de hoogste snelheid met de meeste precisie. Lasercoderingen zijn onuitwisbaar; dit komt doordat de ondergrond van het product of verpakking wordt bewerkt en geen inkt wordt toegevoegd. De ondergrond bepaalt dan ook vaak de leesbaarheid van de codering. Deze systemen hebben geen verbruiksartikelen nodig.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top