The magical world of labels and thermal transfer ribbons
De Koningh Coding & Labeling

De wondere wereld van etiketten en thermal transfer printlinten

Iedereen herkent dit wel: “Het is toch maar een sticker of label? Een stukje papier op een doosje of verpakking.” En ja, in de basis is dat zo. Maar wist u dat er bijzonder veel mogelijk is om uw product van een etiket of label te voorzien?

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

We vertellen u graag meer over de vele mogelijkheden van etiketmaterialen en thermal transfer linten.

Zelfklevende etiketten in combinatie met thermal transfer labelprinters
Zelfklevende etiketten zijn een veelgebruikt product in verschillende industrieën, waaronder logistiek, retail en productie. Ze worden gebruikt voor het identificeren, labelen en traceren van producten, verpakkingen en verzendingen. Thermal transfer labelprinters zijn speciale printers die worden gebruikt om informatie op die zelfklevende etiketten af te drukken. Deze printers werken op basis van het thermische transferproces. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een inktlint om de informatie op het etiket over te brengen.

Veelvoorkomende etiketmaterialen
Er zijn verschillende materialen beschikbaar voor het maken van etiketten, elk met hun eigen kenmerken en toepassingen. Het kiezen van het juiste etiketmateriaal hangt af van de specifieke toepassing en de omgevingsomstandigheden waaraan het etiket wordt blootgesteld. Het is belangrijk om rekening te houden met factoren zoals duurzaamheid, waterbestendigheid, chemische bestendigheid en printmogelijkheden bij het selecteren van het juiste materiaal.

Thermal transfer linten
Thermal transfer linten, ofwel ribbons of printfolie, spelen een cruciale rol in de wereld van etiketten, tags en thermal transfer etikettenprinters. Merken zoals ARMOR, DNP, ITW en TTS hebben hun stempel gedrukt op deze industrie met hoogwaardige producten.
De keuze van het type printlint wordt bepaald door de te printen toepassing, het materiaal en de omgeving waar geprint wordt. Dit is een belangrijke beslissing met veel impact. Is het printlint niet juist, dan kan er een slechte afdruk ontstaan. Met als gevolg een vlekkerige bedrukking of een afdruk die er gemakkelijk afgeveegd kan worden. Kwaliteit van printlint is hierbij essentieel. Wij zorgen er dan ook voor dat u altijd profiteert van het beste printlint voor uw printproces.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top