Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein, 3521 AL Utrecht

Kennistheater

Laat u inspireren en informeren door boeiende sprekers en experts

Door het hoogste kennisniveau te bieden, bedient Empack de Nederlandse verpakkingsgemeenschap. Veel bezoekers komen naar Empack met een direct doel: het vinden van de meest relevante kennis en innovatieve verpakkingsoplossingen.

Ervaren professionals en sprekers uit binnen- en buitenland delen hun kennis en ervaringen in een uitgebreid programma vol met de meest actuele en actuele onderwerpen van de verpakkingsindustrie.

 

Kennisprogramma

Zero Waste Empack Jaarbeurs Utrecht

Towards Zero Waste - Pluk de vruchten van uw afval

Afval is waardevol. Waarom? Omdat we er nieuwe spullen van kunnen maken. Wat u in de afvalbak gooit, krijgt later een nieuw leven, in een andere vorm. En dat is mooi, want daardoor hoeven we geen nieuwe grondstoffen uit de aarde te halen voor nieuwe producten. Willen we de aarde niet uitputten, dan moeten we anders met ons afval omgaan. Empack draagt hier graag haar steentje aan bij. Lees snel meer!

Carbon Free Future - Hoe compenseert u CO2?

Verpakkingen zorgen voor minder voedselverspilling en maken efficiënt transport van producten mogelijk. Tegelijkertijd moeten we ervoor waken dat onze verpakkingen niet in het milieu terechtkomen. Ook verliezen we jaarlijks ruim 10 miljard bomen, en de consequenties daarvan zijn niet mals. Om die reden werkt Empack samen met United Packaging Forest en planten we per exposant één boom, in Oeganda of in de Hollandse Biesbosch.

3

Design for Intended Use (DIU) - Een update over slim verpakkingsdesign

Wilt u de laatste ins- & outs weten over webretail packaging en platformisering binnen het e-commerce landschap in Nederland? Nu Amazon op het punt staat om ook Nederland als markt te veroveren is het van belang om de markt eens goed in kaart te brengen en daarbij de prangende trends en ontwikkelingen op de voet te volgen.

kom RUW

Renewable materials - Alle aspecten van materiaal

Bier in blik of in een statiegeldflesje? Een papieren zakje voor uw appels of toch liever plastic? Welke verpakking kiest u  als u in de winkel staat? De verpakkingsindustrie worstelt met diverse vragen op materiaalgebied; de leveranciers worden gedwongen om ander verpakkingsmateriaal in te zetten, doordat zowel de overheid als de consument dit van hen verlangt. Laat u verassen en informeren over de mogelijkheden van materiaal!

Food for thought - Alles over voedselveiligheid en de kracht van kunststof

Verpakking voor voeding maken, is geen kleinigheid. De hygiëne en voedselveiligheid ervan moeten optimaal zijn om de gezondheid van mensen te garanderen. Logisch dus dat er strenge regels zijn voor de food verpakking en de omgeving waarin deze geproduceerd wordt. Welke nieuwe uitdagingen op het gebied van veiligheid en kwaliteit kan de voedselindustrie verwachten in 2020? Waar liggen kansen voor verbetering?

Schrijf uzelf in en ben al eerste op de hoogte van het laatste nieuws omtrent Empack

Scroll naar top