Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein, 3521 AL Utrecht

Kennistheater

Laat u inspireren en informeren door boeiende sprekers en experts

Door het hoogste kennisniveau te bieden, bedient Empack de Nederlandse verpakkingsgemeenschap. Veel bezoekers komen naar Empack met een direct doel: het vinden van de meest relevante kennis en innovatieve verpakkingsoplossingen.

Ervaren professionals en sprekers uit binnen- en buitenland delen hun kennis en ervaringen in een uitgebreid programma vol met de meest actuele en actuele onderwerpen van de verpakkingsindustrie.

Kennisprogramma

BL 300x300

Brightlands Symposium - Circular challenges of plastics packaging

Iedereen die met verpakkingen te maken heeft, weet dat ‘het circulair maken van verpakkingen’ de komende jaren een grote rol gaat spelen. Er worden doelen gesteld, maatregelen genomen, we moeten verpakkingen anders gaan gebruiken en duurzamer produceren. Alles moet recyclebaar worden en het gerecyclede materiaal moet ook weer opnieuw nuttig ingezet kunnen worden.

mVg
VM
MR
CB
TvH
NVC_EMP2020

Design for Intended Use (DIU) - Een update over slim verpakkingsdesign

Utrecht is een mooie oude beursstad, die centraal in Nederland ligt en de EmpackNL aldaar biedt dan ook een uitstekende gelegenheid voor de NVC-lidbedrijven in met name Nederland en Vlaanderen elkaar en de medewerkers van het NVC-verenigingsbureau te ontmoeten. Het gaat daarbij zowel om onze lid-bezoekers als lid-exposanten. In het lezingenprogramma op de beurs van 31 maart 2020 is veel aandacht voor Design for Intended Use (DIU) en het NVC innovatieproject over Web Retail Packaging.

MN
CH

Carbon Free Future - Hoe compenseert u CO2?

Verpakkingen zorgen voor minder voedselverspilling en maken efficiënt transport van producten mogelijk. Tegelijkertijd moeten we ervoor waken dat onze verpakkingen niet in het milieu terechtkomen. Ook verliezen we jaarlijks ruim 10 miljard bomen, en de consequenties daarvan zijn niet mals. Om die reden werkt Empack samen met United Packaging Forest en planten we per exposant één boom, in Oeganda of in de Hollandse Biesbosch.

JB
MW2
Zero Waste Empack Jaarbeurs Utrecht

Towards Zero Waste - Pluk de vruchten van uw afval

Afval is waardevol. Waarom? Omdat we er nieuwe spullen van kunnen maken. Wat u in de afvalbak gooit, krijgt later een nieuw leven, in een andere vorm. En dat is mooi, want daardoor hoeven we geen nieuwe grondstoffen uit de aarde te halen voor nieuwe producten. Willen we de aarde niet uitputten, dan moeten we anders met ons afval omgaan. Empack draagt hier graag haar steentje aan bij. Lees snel meer!

Food for thought - Alles over voedselveiligheid en de kracht van kunststof

Verpakking voor voeding maken, is geen kleinigheid. De hygiëne en voedselveiligheid ervan moeten optimaal zijn om de gezondheid van mensen te garanderen. Logisch dus dat er strenge regels zijn voor de food verpakking en de omgeving waarin deze geproduceerd wordt. Welke nieuwe uitdagingen op het gebied van veiligheid en kwaliteit kan de voedselindustrie verwachten in 2020? Waar liggen kansen voor verbetering?

Schrijf uzelf in en ben als eerste op de hoogte van het laatste nieuws omtrent Empack

Scroll naar top