Kenniscentrum - Verpakkingsservices

Verpakkingsservices

De tijden dat een bedrijf het hele jaar door hetzelfde product produceerde zijn voorbij. De komst vraag naar verandering en wilt verrast worden. Dit leidt tot steeds nieuwe varianten of tijdelijke producten. Grote bedrijven hebben vaak niet de verpakkingsmachines in huis om in kleine oplages bijzondere verpakkingen te maken. Daarom kiezen zij er steeds vaker voor om consultants en adviseurs in te schakelen. Zij helpen verpakkingsgebruikers om hun inkoop- en aanbestedingsprocessen te verbeteren, geven technisch advies of helpen bij het vinden van oplossingen om de testresultaten te verbeteren. Zo zijn er diverse onderzoeks- en testlaboratoria voor verpakkingen waar aandacht wordt gevestigd op kwaliteit, veiligheid en conformiteit van grondstoffen, verpakkingen en producten met internationale normen.

Tot slot bestaan er contractpackers, een derde partij aan wie een merk kan vragen om het verpakkingsproces uit te besteden.

  • Hoe optimaliseer je jouw verpakkingsproces en daarmee de kwaliteit van de producten?
  • Hoe voer je complexe materiaalkostenanalyses en technische vergelijkingen uit op basis van de grootte van de verpakkingscomponenten, gewicht, materieel gebied, conversie- en fabricagefactoren inclusief palletisering en distributie-optimalisaties?
  • Hoe creëer je structurele verpakkingsontwerpen en ontwikkel je innovatieve end-to-end verpakkingsoplossingen voor de volgende generatie?
  • Hoe stel je leverancierscapaciteiten en kwaliteitsenquêtes op basis van verpakkingsconversiesectoren?
Scroll naar top