In-line lekdetectie voor voedingsindustrie
Vision Partners – Machine Vision Integrator

In-line lekdetectie voor voedingsindustrie

Een goede luchtdichte verpakking is van groot belang om de voedingsmiddelen vers en smaakvol bij de consument thuis op tafel te krijgen. In-line en contactloze controle van de sealnaad,- direct na het sealen van de verpakking -, is van cruciaal belang voo

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Een goede luchtdichte verpakking is van groot belang om de voedingsmiddelen vers en smaakvol bij de consument thuis op tafel te krijgen. In-line en contactloze controle van de sealnaad,- direct na het sealen van de verpakking -, is van cruciaal belang voor kwaliteitsborging.

De luchtdichtheid van de geproduceerde sealnaad wordt bepaald door de juiste werking van de sealmachine en is afhankelijk van o.a. toegepaste temperatuur, druk en tijd. Afwijkingen zoals vervuiling tussen de sealnaad, kreukels of plooien in de folie, vervuilde sealbalken en verloop van de seal machine geven een afwijkend thermisch profiel van de geproduceerde sealnaad.

Met behulp van een warmtebeeldcamera wordt iedere gesealde verpakking inline gecontroleerd op thermische afwijkingen van de sealnaad. Met verschillende detectiemethoden wordt bepaald of het gemeten temperatuurprofiel van de sealnaad binnen de ingestelde tolerantiegrenzen ligt.

De Sealscout oplossing van Vision Partners is in ”full production” bij o.a. een leverancier in het Tapas segment.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top