The tradeshow for

CONSUMER PACKAGING

Gelijktijdig met Empack 

Kennisprogramma

Tijdens Packaging Innovations praatten experts je bij over de laatste ontwikkelingen uit het vakgebied. Heb jij ooit stil gestaan bij de psychologie achter een verpakking? Of wil je weten hoe de milieu-impact van een verpakking na gebruik verkleint kan worden? Misschien heb je wel heel andere vragen. In het kennisprogramma van Packaging Innovations vind je ongetwijfeld een antwoord op je vraag of word je geïnspireerd en uitgedaagd om eens anders na te denken over je verpakkingsontwerp. Welke sessie wil jij terugkijken?

Woensdag 5 april

Karen van de Stadt | Teamleader Verpakkingsexperts & Vincent Balk | Projectleider
De Europese Commissie heeft vorig jaar met de Packaging and Packaging Waste Regulation (PPWR) nieuwe voorstellen gepubliceerd om hergebruik en recycling van verpakkingen te stimuleren en een einde te maken aan verspilling van verpakkingen. Karen van de Stadt (verpakkingskundige KIDV) en Vincent Balk (projectleider KIDV) vertellen meer over de PPWR en wat je kan doen om je voor te bereiden op de aankomende veranderingen.

Bekijk hier de presentatie.

Ariane van Mancius | Eigenaar Now New Next 
Wat zijn de wensen en eisen van de nieuwe generatie ten aanzien van verpakkingen? Hoe denken zij over merk-identiteit en het gebruik van o.a. ontwerp in 2D design, 3D structureel design, duurzaamheid en verpakkingsminimalisatie? 

Bekijk hier de presentatie.

Thijs Wester |  Co-Founder PAKT & Marco van Hellenberg Hubar | Growth Analyst
Picnic en PAKT hebben de handen ineen geslagen en een pilot uitgevoerd op het gebied van de inzameling en verwerking van herbruikbare verpakkingen. In deze sessie bespreken we het belang van herbruikbare verpakkingen, delen we een aantal belangrijke inzichten van de pilot en bespreken we de toekomst van herbruikbare verpakkingen.

Bekijk hier de presentatie.

Tim Zuidgeest | Mede oprichter Unravel
Elke verpakking is vroeg of laat toe aan een nieuw likje verf. Je wilt met die nieuwe verpakking natuurlijk meer aandacht grijpen en vaker in het winkelmandje terechtkomen. Echter, soms gaat het mis. Hoe voorkom je Redesign Rampen waarbij herkenbaarheid en verkoop instorten als gevolg van de wijzigingen in de verpakking?

Bekijk hier de presentatie.

Maarten Laan | Creatief Strateeg

Cocktails geserveerd uit blik. Haalbaar? Sexy? Award-winning? Ja, ja en ja. Offff Studio won met Williams Premium Canned Cocktails de Platinum Pentawards. Maarten inspireert met het verhaal achter het award winning packaging design.

Bekijk hier de presentatie.

Niels Prinsen | Sr. Structual Packaging Designer
De sessie laat zien hoe Philips zijn verpakkingen aan past naar sustainable concepten die plastic vrij zijn en  hoe de gestelde commitments worden bereikt. Dit door gebruik te maken van nieuwe en huidige materialen op een nieuwe manier toe te passen. Tijdens de sessie wordt uitgelegd hoe we dit bereiken met een aantal voorbeelden.

Dirk Groot | Zwerfafvalanalist
Verpakkingen zijn steeds vaker van recyclebaar, gerecycled en/of afbreekbaar materiaal. Daar hebben we helaas niets aan als ze niet op de juiste plek terecht komen. Zwerfinator bespreekt wat we nog nog meer doen om de millieu-impact van verpakkingen na gebruik te verkleinen. Dirk borduurt voort op de nieuwe ‘afdankmatrix’ welke kort na Packaging Innovations aangeboden wordt in de Tweede Kamer.

Bekijk hier de presentatie.

Sanne Westra | Sr. Beleidsmedewerker Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat
Verpakkingen staan volop in de aandacht van het maatschappelijk debat. Tegelijkertijd is er nieuwe wetgeving aanstaande om het gebruik van wegwerpverpakkingen te verminderen en zal ook aanstaande Europese regelgeving nog meer verduurzaming vragen van de verpakkingen sector. Sanne praat je bij over de regelgeving en gaat graag met je in discussie over toekomstige (verpakkings)ontwikkelingen. 

Bekijk hier de presentatie.

Marc Reijnders | Directeur
Circulair verpakken, vaak bestaat het uit loze woorden. Marc gaat in op voorbeelden van afwezige afstemming tussen een zogenaamd ‘duurzaam’ verpakkingsontwerp en recyclingprocessen waardoor waardevolle materialen verloren gaan. Hoe kunnen we hier beter op inspelen? FLCP zet zich in voor een wereld van ‘recyclebaar’ naar ‘gerecycled’.

Bekijk hier de presentatie.

Lisa van Ras | Sociaal ondernemer & Nienke Schilder | Product ontwerpster
De missie van BE O Lifestyle. Wat doet BE O Lifestyle en waarom zijn zowel hun producten als verpakkingen circulair. Lisa en Nienke gaan het hebben over hoe zij zijn omgegaan met het materialen te kort waar ze afgelopen jaar tegenaan zijn gelopen. Ook bespreken ze hoe gekeken wordt naar de prijs kwaliteit verhouding.

Bekijk hier de presentatie.

Donderdag 6 april

Ariane van Mancius | Owner

Wat zijn de actuele trends in duurzame verpakkingen? Ariane neemt je aan de hand van de 6 R-en van de ladder van Lansink mee in een wervelend verhaal.  Hoe kunnen deze inzichten toegepast worden door fabrikanten en merkeigenaren. Een heldere blik op het probleem en de oplossing.

Bekijk hier de presentatie.

Diede Vendrig | Team Lead Behavior
Waarom verandert het gedrag van de consument zo moeilijk? Soms lijkt het wel alsof duurzame verpakkingen het tegenovergestelde bereiken dan de bedoeling is. Hoe dat komt, én hoe je het PATHS-model kan inzetten om echte gedragsverandering te bereiken, leer je in deze talk!

Bekijk hier de presentatie.

Rolf van Sprang | Verpakkingsexpert & Margot Meijerink | Student Industrieel Ontwerpen
Het sorteer- en recycling proces kan door verschillende factoren worden verstoord.
Tijdens deze sessie vertellen verpakkingsexpert Rolf van Sprang (Kennisinstituut Duurzaam Verpakken) en student Margot Meijerink (Universiteit Twente/afstudeerder Attero) welke stoorstoffen je beter kunt vermijden en welke (mono)materialen juist goed sorteer- en recyclebaar zijn.

Bekijk hier de presentatie.

Corné Huijben | Manager Kennisontwikkeling
60 jaar De Gouden Noot, wat een mijlpaal. NVC toont op de beursvloer de genomineerden van afgelopen jaar. Corné gaat hierbij in op de ontwikkelingen in 60 jaar de Gouden Noot. Wat heeft het verleden laten zien? En biedt dit enige garantie voor de toekomst?

Bekijk hier de presentatie.

13:10 – 13:25 Nicolette Hulsebos – Introductie & Coolest Dutch Brands

13:25 – 14:00 Paneldiscussie over kwaliteit en duurzaamheid in packaging design en packaging. Visie van 4 specialisten uit het veld

  • Brum Design – Lisa van Diemeren
  • FLEX/Design – Jeroen Kuiper
  • UPM Raflatac – Roy Schoemaker
  • Eshuis – Martina Fidder

Bekijk hier de sessie.

14.30   Green Serendipity, Caroli Buitenhuis – Overzicht biobased packaging innovations

15.00   Pitches:

  • Paperwise, Peter van Rosmalen – TreeFree Verpakt
  • Brauzz, Manush Barvar – Household products packed plastic-free (Engels)

15.30   Q&A

15.45   Pitches:

  • GS Companies, Gerco Leeflang – Flessen van planten gemaakt
  • Flestic, Peter Westveer – Biobased flessen, flacons en potjes
  • Happy Cups, Lenze Leunge – Herbruikbare, recyclebare en biodegradeerbare cups door microben gemaakt

16.15   Q&A

16.30   Wrap-up Greenovation Symposium, meet-up speakers

Kennisdesk
Op de beursvloer van  Packaging Innovations heeft Green Serendipity ook een Kennisdesk voor vragen rondom biobased materialen voor verpakkingen. Je kunt hiervoor vrijblijvend terecht op stand nr. 7.A25.

Bekijk hier het symposium terug. 

 

Naam spreker | Functie
Een leuke en korte omschrijving over de sessie. De foto aan de linkerkant mag 130 pixels breed en 124 pixels breed. Linkse optie van uitlijnen. Succes! 

Scroll naar top