The tradeshow for

CONSUMER PACKAGING

Gelijktijdig met Empack 

Kennisprogramma

Tijdens Packaging Innovations praten experts je bij over de laatste ontwikkelingen uit het vakgebied. Heb jij ooit stil gestaan bij de psychologie achter een verpakking? Of wil je weten hoe de milieu-impact van een verpakking na gebruik verkleint kan worden? Misschien heb je wel heel andere vragen. In het kennisprogramma van Packaging Innovations vind je ongetwijfeld een antwoord op je vraag of word je geïnspireerd en uitgedaagd om eens anders na te denken over je verpakkingsontwerp. Bij welke sessie schuif jij aan?

Woensdag 5 april

Ariane van Mancius | Eigenaar Now New Next 
Wat zijn de wensen en eisen van de nieuwe generatie ten aanzien van verpakkingen?. Zowel op het gebied van 2 d design, 3 d structureel design duurzaamheid, fonts, claims en nog veel meer.

Karen van de Stadt | Teamleader Verpakkingsexperts & Vincent Balk | Projectleider
De Europese Commissie heeft vorig jaar met de Packaging and Packaging Waste Regulation (PPWR) nieuwe voorstellen gepubliceerd om hergebruik en recycling van verpakkingen te stimuleren en een einde te maken aan verspilling van verpakkingen. Karen van de Stadt (verpakkingskundige KIDV) en Vincent Balk (projectleider KIDV) vertellen meer over de PPWR en wat je kan doen om je voor te bereiden op de aankomende veranderingen.

Thijs Wester |  Co-Founder PAKT & Marco van Hellenberg Hubar | Growth Analyst
Picnic en PAKT hebben de handen ineen geslagen en een pilot uitgevoerd op het gebied van de inzameling en verwerking van herbruikbare verpakkingen. In deze sessie bespreken we het belang van herbruikbare verpakkingen, delen we een aantal belangrijke inzichten van de pilot en bespreken we de toekomst van herbruikbare verpakkingen.

Tim Zuidgeest | Mede oprichter Unravel Elke verpakking is vroeg of laat toe aan een nieuw likje verf. Je wilt met die nieuwe verpakking natuurlijk meer aandacht grijpen en vaker in het winkelmandje terechtkomen. Echter, soms gaat het mis. Hoe voorkom je Redesign Rampen waarbij herkenbaarheid en verkoop instorten als gevolg van de wijzigingen in de verpakking?

Niels Prinsen | Sr. Structual Packaging Designer
De sessie laat zien hoe Philips zijn verpakkingen aan past naar sustainable concepten die plastic vrij zijn en  hoe de gestelde commitments worden bereikt. Dit door gebruik te maken van nieuwe en huidige materialen op een nieuwe manier toe te passen. Tijdens de sessie wordt uitgelegd hoe we dit bereiken met een aantal voorbeelden.

Dirk Groot | Zwerfafvalanalist
Verpakkingen zijn steeds vaker van recyclebaar, gerecycled en/of afbreekbaar materiaal. Daar hebben we helaas niets aan als ze niet op de juiste plek terecht komen. Zwerfinator bespreekt wat we nog nog meer doen om de millieu-impact van verpakkingen na gebruik te verkleinen.

 

Sanne Westra | Sr. Beleidsmedewerker Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat
Verpakkingen staan volop in de aandacht van het maatschappelijk debat. Tegelijkertijd is er nieuwe wetgeving aanstaande om het gebruik van wegwerpverpakkingen te verminderen en zal ook.  

Marc Reijnders | Directeur
Voorbeelden van afwezige afstemming tussen een zogenaamd ‘duurzaam’ verpakkingsontwerp en recyclingprocessen waardoor waardevolle materialen verloren gaan. 

Lisa van Ras | Sociaal ondernemer  & Nienke Schilder |  Product ontwerpster

Donderdag 6 april

Diede Vendrig | Team Lead Behavior
Waarom verandert het gedrag van de consument zo moeilijk? Soms lijkt het wel alsof duurzame verpakkingen het tegenovergestelde bereiken dan de bedoeling is. Hoe dat komt, én hoe je het PATHS-model kan inzetten om echte gedragsverandering te bereiken, leer je in deze talk!

Rolf van Sprang |  Verpakkingsexpert & Margot Meijerink | Student Industrieel Ontwerpen Het sorteer- en recycling proces kan door verschillende factoren worden verstoord. Tijdens deze sessie vertellen verpakkingsexpert Rolf van Sprang (Kennisinstituut Duurzaam Verpakken) en student Margot Meijerink (Universiteit Twente/afstudeerder Attero) welke stoorstoffen je beter kunt vermijden en welke (mono)materialen juist goed sorteer- en recyclebaar zijn.

Caroli Buitenhuis | Bioplastics expert for packaging
Tijdens dit Greenovation Symposium pitchen innovatieve start-ups hun duurzame innovaties op basis van fossielvrije materialen en passend binnen de Circulaire Economie. 

Naam spreker | Functie
Een leuke en korte omschrijving over de sessie. De foto aan de linkerkant mag 130 pixels breed en 124 pixels breed. Linkse optie van uitlijnen. Succes! 

Er is zoveel te zien

Naast de kennissessies en exposanten, bieden Packaging Innovations en Empack samen nog veel meer interessante en inspirerende programma-onderdelen. Houd de website in de gaten om als eerste op de hoogte te zijn van alles wat er speelt op 5& 6 april in Brabanthallen Den Bosch. 

Scroll naar top

Registreer je nu voor Empack Den Bosch 2023

Bezoek jij op 5 & 6 april 2023 het #1 jaarlijkse ontmoetingsmoment voor de hele Nederlandse verpakkingscommunity? Beleef de verpakkingsmachines en -technologieën van dichtbij, spreek al je vakgenoten en ben in één keer weer helemaal op de hoogte van alle ontwikkelingen uit de markt.

Registreer je nu gratis voor de grootste verpakkingsbeurs van de Benelux.