Nieuws

Webinar Empack over SUP-richtlijn

GORINCHEM – Plasticvervuiling is één van de grootste milieuproblemen en krijgt de laatste jaren steeds meer aandacht. Verandering is noodzakelijk: als de huidige productietrends aanhouden, zit er in 2050 meer plastic dan vis in de oceaan. Daarom introduceert de EU verschillende maatregelen die het gebruik van plastic reduceren. Zo geldt er vanaf 3 juli 2021 in de Europese Unie een stapsgewijs verbod op bepaalde Single Use Plastics (SUP). Op woensdag 30 juni om 11.00 uur organiseert de verpakkingsbeurs Empack een webinar dat ingaat op deze wetgeving en wat dit betekent voor verpakkende bedrijven, verpakkingsproducenten, instanties en consumenten.

De wetgeving omtrent een stapsgewijs verbod op bepaalde SUP’s houdt in dat deze eenmalig bruikbare plastic wegwerpartikelen niet langer zijn toegestaan. Voor andere geldt dat producenten gaan meebetalen aan het inzamelen van het afval dat ze opleveren. Verder blijft het een kwestie van onderzoeken, testen, afwegingen maken en kritisch blijven: “Hoe duurzaam is deze oplossing nu eigenlijk? Sluit het aan op de bedrijfsvoering van de klant en de eisen van de consument? Gaat het niet ten koste van de functionaliteit, het gebruiksgemak en de beleving?” Deze vragen worden onder meer behandeld in het webinar over de SUP-richtlijn.

Tijdens deze webinar gaan onder leiding van voorzitter Erik Kruisselbrink  sprekers van Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat (MIW), Haval, Mission Reuse en Oerlemans Packaging de dialoog aan omtrent deze vraagstukken. Het webinar wordt via het platform Livestorm live uitgezonden en biedt ook de mogelijkheid om live vragen te stellen in de chat en te stemmen op diverse polls. Belangstellenden kunnen zich vanaf nu registreren voor dit webinar via deze link.

Woensdag 30 juni 2021​

11:00 – 12:00 uur

Registreer hier

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll naar top

Webinar gemist?

Webinar SUP-richtlijn: nieuwe regels voor wegwerpplastics

Op 30 juni organiseerde Empack een online webinar over de SUP-richtlijn.

Heb je het webinar onverhoopt gemist en wil je het graag terugkijken?