Webinar SUP-richtlijn: nieuwe regels voor wegwerpplastics

Webinar

Op woensdag 30 juni 2021 om 11:00 uur organiseerde Empack een webinar dat inging op de SUP-wetgeving en wat dit betekent voor verpakkende bedrijven, verpakkingsproducenten, instanties en consumenten. Onder leiding van voorzitter Erik Kruisselbrink gaan sprekers van Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, Haval, Mission Reuse en Oerlemans Packaging Group b.v. de dialoog aan. De webinar is terug te kijken via de onderstaande link. 

Woensdag 30 juni

11:00 – 12:00 uur

Webinar terugkijken?

Klik hier

Programma

11:00 - 11:05

Welkom

Moderator Erik Kruisselbrink opent het webinar.

11:05 - 11:50

SUP-wetgeving

Plasticvervuiling is één van de grootste milieuproblemen en krijgt de laatste jaren steeds meer aandacht. Verandering is noodzakelijk: als de huidige productietrends aanhouden, zit er in 2050 meer plastic dan vis in de oceaan. Daarom introduceert de EU verschillende maatregelen die het gebruik van plastic reduceren. Zo geldt er vanaf 3 juli 2021 in de Europese Unie een stapsgewijs verbod op bepaalde Single Use Plastics (SUP). Deze wetgeving houdt in dat deze eenmalig bruikbare plastic wegwerpartikelen niet langer zijn toegestaan. Voor andere geldt dat producenten gaan meebetalen aan het inzamelen van het afval dat ze opleveren.

Het blijft een kwestie van onderzoeken, testen, afwegingen maken en kritisch blijven: “Hoe duurzaam is deze oplossing nu eigenlijk? Sluit het aan op de bedrijfsvoering van de klant en de eisen van de consument? Gaat het niet ten koste van de functionaliteit, het gebruiksgemak en de beleving?”

Erwin van Limpt

Haval

Rob Verhagen

Oerlemans Packaging

Jelmer Vierstra

Mission Reuse

Sanne Westra

Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat

11:50 - 11:55

Afsluiting

Partners

Scroll naar top