Columns

Columns

De verpakkingsketen door de ogen van diverse experts. Met onze nieuwe verpakkingsrubriek ‘de pen’ zetten wij experts/trendwatchers/analisten/guru’s/infuencers uit de keten in de spotlight. De columns zijn luchtig van aard en hebben vaak link naar de actualiteiten. De gastcolumnist komt eenmalig in de spotlight alvorens hij/zij ‘de pen’ doorgeeft naar de volgende columnist.
Algemeen

De Portieverpakking

Allemaal portieverpakkingen en allemaal SUP’s: single use plastic verpakkingen. Om aan de SUP-wetgeving te voldoen, zal een groot deel daarvan per 1 juli moeten worden aangepast.

Lees verder »
column
Algemeen

Koude Koffie

Ook al werk ik niet meer dagelijks aan Recyclechecks en de Weggooiwijzer bij het KIDV , ik blijf mij verbazen over wat ik in de supermarkten tegenkom. Neem YFood. Een flesje met een maaltijd vervangend zuivelproduct, verkrijgbaar in meerdere smaken. Handig, als je haast hebt en geen tijd hebt om te ontbijten, lunchen of zelfs dineren.

Lees verder »
Columns

Natuurlijk verpakken

Hoe verpakt men in Zuid-Afrika? Zijn er ceatieve nieuwe verpakkingen? Nieuwe producten, met handige extra’s? Lees het volledige artikel over natuurlijk verpakken

Lees verder »
voedsel afval
Columns

Verpakkingsberg vs voedselberg

Elke zichzelf respecterende verpakkingstechnoloog is tegenwoordig bezig met duurzaam verpakken en daar zijn goede redenen voor. Maar wat betekent dit voor de voedsel-afvalberg?

Lees verder »
Scroll naar top