NIEUWS

GKS Packaging introduceert MINI

Groot geworden door klein te blijven

Sinds de introductie van de MP125 in 2009, die opgevolgd werd door de MP150 in 2012 zijn deze kleine VVVS machines een groot succes voor GKS Packaging. De MP125 was de eerste verticale vorm-, vul- en sluitmachine met een machinevolume van minder dan één kubieke meter.

In 2014 introduceerde GKS de volledig modulaire bouwwijze van haar CP en UP serie. Alle inmiddels bekende en bewezen voordelen van deze bouwwijze worden nu ook doorgevoerd bij MINI, de opvolger van de MP150.

Met MINI biedt GKS opnieuw een uitermate compacte VVVS machine, gekenmerkt door inventive simplicity en “frameless design”.

MINI

Ondanks haar kleine afmetingen is MINI een “volwassen” machine met een capaciteit tot 65 verpakkingen per minuut en een maximale zakbreedte van 160mm.

Standaard is MINI voorzien van: heatseal seal systeem voor PP/laminaat/papier, zijdelingse folie verstelling, 7” full colour touchscreen, einde folie detectie en servo gestuurd folie transport. Bij het ontwerp van deze “frameloze” machine is ook rekening gehouden met de CO2-footprint en het milieu. Onder andere de foliebok is volledig gemaakt van gerecycled ocean plastic.

Evenals alle andere GKS machines kan MINI uitgevoerd worden met vele opties. Bijvoorbeeld een sealsysteem t.b.v. PE folie, begassing, easy opening met schenktuit, blokbodem mechanisme, fotocel voor voorbedrukte folie en thermo transfer printer.

Uiteraard kunnen boven MINI meerdere soorten doseersystemen geplaatst worden, zoals een weger, pomp of schroefdosering. Mede dankzij de lage bouwhoogte is MINI ook zeer geschikt voor handmatige dosering.

Toepassingen voor MINI zijn bijvoorbeeld het verpakken van kleine porties dressing of sauzen, croutons, kaas, nootjes, etc. De eerste MINI’s zijn onlangs geïnstalleerd en gestart met hun dagelijkse productie.

Over GKS Packaging

GKS Packaging is een familiebedrijf gespecialiseerd in high up-time, no-nonsense, kosteneffectieve, flexibele verpakkingsoplossingen voor alle markten met een focus op verticale vorm-, vul- en sluitmachines. Alle machines worden in eigen beheer ontworpen, geproduceerd en gebouwd in Eindhoven, Nederland. Dit wordt gedaan door een team van bekwame vakmensen met de grootste zorg en passie.

Met meer dan 1200 wereldwijd geïnstalleerde systemen is GKS Packaging uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de voedingsmiddelenindustrie. GKS Packaging heeft een uniek modulair ontwerp voor alle machineplatforms. Inventieve eenvoud, hygiëne en een optimale gebruikerservaring kenmerken alle GKS-producten. Meer informatie: www.gkspackaging.com

Download het officiële persbericht.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws rondom Empack? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Bezoeken?

Ben je geïnteresseerd om de grootste verpakkingsbeurs van de Benelux bezoeken? Klik hieronder voor meer informatie over Empack op 9, 10 & 11 april 2024. 

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top