NIEUWS

Voedselveiliger produceren met de nieuwste controle & inspectiesystemen

Producenten van voedingsmiddelen willen geen enkel risico lopen op het gebied van voedselveiligheid. Daarom zijn vrijwel alle productielijnen in de voedingsindustrie voorzien van controle en inspectiesystemen. Ideaal om producten nauwkeurig te checken op gewicht, kwaliteit en vervuiling. Er is echter nog veel meer mogelijk! Vandaar dat controle en inspectie specialist De Koningh recentelijk nieuwe machines van FT System heeft toegevoegd aan haar assortiment.

Met de juiste apparatuur is het mogelijk om productiefouten te traceren en daarmee klachten vanuit de markt te voorkomen. Ook kan er veel efficiënter geproduceerd worden. Producenten konden bij De Koningh altijd al terecht voor controlewegers, metaaldetectoren en röntgeninspectiesystemen. Nu is daar weer een stap voorwaarts gezet met drie nieuwe technologieën:

  • Lek detectie met laserspectrofotometrie technologie;
  • Sealnaad inspectie gebaseerd op hyperspectrale vision technologie;
  • 360° label- en code inspectie op basis van 3D vision technologie.

Kwaliteitscontrole naar een hoger niveau

“Wij hebben veel klanten in de voedingsindustrie. Juist daar is kwaliteitscontrole van producten en verpakkingen prioriteit nummer één. Met deze nieuwe apparatuur zijn wij in staat om dit in elk verpakkingsproces te borgen. De systemen voor lek detectie signaleren lekken in MAP verpakkingen tot 200μ. Denk bijvoorbeeld aan minuscule gaatjes in de folie of slechte sealnaden.

Sealnaad inspectie

Voor nauwkeurige controle van de seal leveren wij sealnaad inspectiesystemen. Volledig inline inspecteert het visionsysteem automatisch de sealnaden van tray, seal- of dieptrek verpakkingen. Voedingsmiddelen willen nog wel eens onder de sealnaad terechtkomen. Dan is de seal op het moment van productie gesloten, maar dat blijft niet zo met alle gevolgen van dien. Nu worden producten met afwijkingen direct uitgestoten van de productielijn.

Label- en code inspectie

Verkeerde etikettering en codering is tevens een steeds groter risico voor terugroepacties. Iemand met een notenallergie moet volledig vertrouwen op de juiste labelinformatie. Dan mag er geen sprake zijn van producten zonder label of met het verkeerde etiket, half leesbare houdbaarheidsdata of onjuiste prints. Allemaal te voorkomen met onze apparatuur voor label inspectie en code inspectie.”, aldus Wim Kromhout, Productmanager Inspection bij De Koningh.

Kijk voor meer informatie over controle en inspectiesystemen op www.dekoningh.nl.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws rondom Empack? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Bezoeken?

Ben je geïnteresseerd om de grootste verpakkingsbeurs van de Benelux bezoeken? Klik hieronder voor meer informatie over Empack op 9, 10 & 11 april 2024. 

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top