Nieuws

virus-4835301_1920

Update corona 20/5: onderscheid vakbeurzen van evenementen

Update 22 mei 2020, 13:05 uur: Uit de persconferentie van 19 mei j.l. is gebleken dat de horeca, culturele instellingen en middelbare scholen zich kunnen opmaken om volgende maand dan wel beperkt weer open te gaan. Vooralsnog is er geen nieuwe informatie gedeeld voor evenementen over de periode na 1 september 2020.

Easyfairs pleit samen met de RAI, Brabanthallen, Jaarbeurs en CLC-Vecta (de brancheorganisatie voor beurzen, congressen & vergaderingen, evenementen en entertainment) bij onze overheden voor het maken van een onderscheid tussen massale evenementen en de beurssector. Dit heeft invloed op de uitvoering en opvolging van maatregelen, net zoals dat dit onderscheid nu ook in Duitsland bestaat. Hiermee wordt het mogelijk om beurzen weer plaats te laten vinden.

Gisteren werd Jeroen van Hooff, CEO Easyfairs Nederland, geïnterviewd in de radio-uitzending van BNR Nieuwsradio. Daarin heeft hij opnieuw duidelijk gemaakt dat Easyfairs zich sterk maakt om vakbeurzen te onderscheiden van deze massale evenementen. Tevens verscheen er onder andere een interview in De Stentor over de economische impact van zakelijke bijeenkomsten, waaronder (regionale) vakbeurzen. “Het is op zijn plaats om een nuancering voor onze branche te maken. Beurzen met een zakelijk karakter die regionaal worden georganiseerd, vragen een andere afweging dan de grote massale publieksevenementen. Wij staan in de startblokken om weer beurzen te organiseren, op een verantwoorde wijze”, aldus Jeroen van Hooff.

BNR: https://www.bnr.nl/nieuws/economie/10410885/easyfairs-ceo-onderscheid-vakbeurzen-van-evenementen

De Stentor: https://www.destentor.nl/hardenberg/evenementenhal-hardenberg-wil-graag-weer-uit-de-startblokken~a05dc46e/

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll naar top