NIEUWS

Tsjechisch Amerikaanse verpakkingsmachineproducent Viking Masek verpakt emoties

De verpakkingsindustrie groeit en is volop in beweging. Empack exposant Viking Masek is sinds 1964 actief in volledige turnkey lijnen alsmede stand alone machines in de verpakkingsindustrie. De Tsjechische Amerikaanse verpakkingsmachineproducent heeft vestigingen en agentschappen en service wereldwijd, met fabrieken in Tsjechië en USA. Dit voor een scala aan marksegmenten, waaronder zowel food als non-food producten en pharma.

Wij spraken met Marc van Gerven, sinds dec 2019  j.l. aangetreden als directeur West Europa bij Viking Masek. “Wij zijn marktleider in innovatieve, eenvoudig te bedienen en betrouwbare verpakkingslijnen. We ontwikkelen en produceren pouch packing machines, verticale verpakkers (VFFS), hoge snelheid continuous motion en intermittent verpakkers, multilane stick pack and sachet verpakkingsmachines en kartoneerders en case packers. Dit alles als turnkey project of seperaat per machine type. Onze machines integreren naadloos met diverse soorten en merken doseerders, wegers en vullers, in- en uitvoer equipment, metal detectors en rontgensystemen. Alles uitgevoerd met de bekende A-merken”.

Van kaas tot koffie – voor ieder product een oplossing

De slogan van Viking Masek is ‘Pack your emotions’. Van Gerven legt uit “Dit, omdat wij vinden dat een verpakking een emotie is. Wij als bedrijf voelen die emotie ook door alle gelederen heen”. Viking Masek doet het hele pakket: van kaal product tot pallet, van kaas tot koffie, tot aan vleesproducten, verse groenten, van pharmacy tot aan diverse poeder supplementen. Met andere woorden: voor ieder product heeft Viking Masek de oplossing. Van Gerven gaat verder: “Dat zien wij dan ook als trend dat de klanten meer en meer een one-stop-shop willen en een duidelijke verantwoordelijkheidsverdeling tussen de verschillende machines en apparaten. Niet voor elke type equipment een aparte leverancier, maar alles in een en dan toch met alle expertise per vakgebied”.

Volledige verantwoordelijkheid voor alle equipment

In het gesprek stelden we hem onder andere ook de vraag wat het bedrijf nu zo uniek maakt. “Dat is onze 24/7 service. Vanzelfsprekend doen wij de hele lijnengineering en nemen wij volledige verantwoordelijkheid voor alle equipment, zelfs als het geen Viking Masek fabrikaat is. We fungeren als sparringpartner en ondersteunen onze klanten bij het op maat samenstellen en tevens onderhouden van hun verpakkingslijnen. Ook de na levering vormen we ten alle tijden het eerste aanspreekpunt en ontzorgen we onze klanten volledig”.

Ondanks de roerige Coronaperiode vergaat het Viking Masek goed. Van Gerven “Alles loopt goed door. Normaal gesproken vinden onze gesprekken persoonlijk aan tafel plaats, want verpakkingslijnen zijn grote investeringen voor bedrijven. Door de opgelegde (internationale) maatregelen vinden deze conversaties vaker digitaal doorgang via Teams, Skype of Zoom. Tevens merken we dat een aantal bedrijven door de Coronacrisis voorzichtiger is geworden ten aanzien van grote investeringen. Dit resulteert onder andere in een verhoogde verkoop van stand alone machines. Tot slot is het ons ook opgevallen dat bedrijven gevestigd in Amerika en Azië minder voorzichtig zijn met het doen van grote investeringen in vergelijking met deze in West-Europa”.

Empack

Op de vraag waarom Empack als vakbeurs van toegevoegde waarde is voor Viking Masek antwoordt van Gerven: “Voor ons is Empack zeer waardevol, omdat de Benelux voor ons een belangrijke- en groeimarkt is. De focus van Viking Masek zal nog meer dan voorheen op West Europa komen te liggen en de Benelux is daarin een belangrijk gebied. Om dat te benadrukken zal er in 2021/22 een nieuwe vestiging, inclusief test- en demo centrum en service, geopend worden in Nederland. De locatie is momenteel nog onbekend. In dit test en demo centrum stallen wij de meeste uitgebreide verpakkingslijnen waarmee onze klanten o.a. hun producten kunnen testen, zelfstandig of met ondersteuning van ons gespecialiseerde personeel”.

Meer weten? Neem een kijkje op de website www.vikingmasek.cz  of www.vikingmasek.com

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws rondom Empack? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Bezoeken?

Ben je geïnteresseerd om de grootste verpakkingsbeurs van de Benelux bezoeken? Klik hieronder voor meer informatie over Empack op 9, 10 & 11 april 2024. 

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top