NIEUWS

Planet Reuse met het Reuse & Refill Paviljoen

Op Empack en Packaging Innovations 2023 stond voor het eerst het Reuse & Refill Paviljoen op de beursvloer. Hier kwamen verschillende bedrijven samen om hun innovaties, ideeën en producten te tonen aan de bezoekers. De focus lag hier niet alleen op het hergebruik, maar ook op het verminderen en vervangen van verpakkingsmateriaal. Ook het gebruik van recyclaat kwam hierbij uitgebreid aan bod.

Het initiatief van dit platform kwam vanuit Planet Reuse. Dit is een Europees online platform dat vorig jaar mede werd opgericht door het KIDV om aanbieders van herbruikbare verpakkingen en oplossingen te verbinden met degene die er naar opzoek zijn. Door deze bedrijven samen te brengen en een platform te geven kunnen ze samen het verschil maken en hun klanten bereiken.

Wij spraken met Marcel Keuenhof, Verpakkingskundige van Kennisinstituut Duurzaam Verpakken, over het platform Planet Reuse en het initiatief van het Reuse & Refill Paviljoen.

In dit interview vertelt Keuenhof ook over zijn nieuwsgierigheid naar toekomstige veranderingen, bijvoorbeeld hoe het jaar 2025 er uit gaat zien na de nieuwe regelgevingen. “Ik ben benieuwd hoe dat er uit ziet en ik ben benieuwd hoe we dan vergaan zijn de komende 2 jaar met de transitie naar herbruikbare bekers en bakjes.” Zo verwacht hij dat iedereen regelmatig herbruikbare bekers en bakjes op bijvoorbeeld de werkplek, een festival of in het openbaar vervoer gaat gebruiken.

Bekijk hier het interview:

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws rondom Empack? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Bezoeken?

Ben je geïnteresseerd om de grootste verpakkingsbeurs van de Benelux bezoeken? Klik hieronder voor meer informatie over Empack op 9, 10 & 11 april 2024. 

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top