NIEUWS

PERSBERICHT | Wat moet je zien op Packaging Innovations

’S HERTOGENBOSCH – Het zuiden van het land draait warm voor het samenkomen van verpakkings-Nederland. Volgende week op woensdag 5 en donderdag 6 april staan Brabanthallen in het teken van specifiek consumentenverpakkingen (Packaging Innovations), maar ook de technologie achter de verpakkingen (Empack). Met maar liefst 270 deelnemers in zijn totaliteit, twee kennistheaters, een business terras met kickstarts en product pitches, is de vraag; hoe kun je je hierop voorbereiden? De belangrijkste pijlers voor Packaging Innovations zetten we op een rij.

Inspirerende vraagstukken en expertsessies

Packaging Innovations staat voor creatief, exclusief en interactief. Deze kernelementen komen als actualiteitsvraagstukken terug in het kennisprogramma van Packaging Innovations. Er wordt ingegaan op het tegengaan van voedselverspilling mét verpakkingen, verpakkingsontwerp met een doel, trends & ontwikkelingen in verpakkingen en het duurzaam denken; minimalisatie en optimalisatie van jouw verpakking. De rode draad in het programma is kristalhelder: duurzaamheid. Het creëren van een sustainable denkproces.

In eerdere communicatie vielen o.a. de namen van Picnic, Philips, Zwerfinator, Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, KIDV en Unravel Research al. Inspiratiesessies vanuit brand-expertise, de overheid (regelgeving), design en neuromarketing volgen elkaar in rap tempo op. De interactiviteit wordt veelal op de donderdag opgezocht. FONK, in de persoon van Nicolette Hulsebos, host een tweetal paneldiscussies waarbij ingegaan wordt op trends in packaging design én duurzaam en kwalitatief verpakken. Gesprekspartners als Brum gaat hierbij in op talent-issues, Eshuis op de recyclecheck en Flex op gedragsveranderingen die tot stand gebracht worden via design.

Duurzaamheidssymposium: fossiel-vrij en tree-free verpakken

In het donderdagmiddagprogramma host Green Serendipity een greennovation symposium waarin een zestal startups duurzame innovaties pitchen op basis van materialen en passend zijn binnen de circulaire economie. Moderator Caroli Buitenhuis geeft het woord aan (in volgorde) Paperwise, Schut papier, Brauzz, GS Companies, Flestic en Happy Cups. Het symposium wordt afgetrapt met een 30-minuten durende sessie van Caroli Buitenhuis omtrent innovatieve biobased verpakkingen.

Het reuse & refill paviljoen in samenwerking met Planet Reuse

De rode draad in het programma komt ook daadwerkelijk terug op de beursvloer zelf. Het produceren van duurzame materialen met een langere gebruiksduur is in the end beter voor het milieu. Waarom zou je kiezen voor wegwerp materiaal, terwijl je ook voor een materiaal kan kiezen die meerdere malen meegaat en waarbij de kwaliteit blijft gewaarborgd? En wat doet dat met de kostprijs van je verpakking? Het paviljoen dient als startpunt om geïnspireerd te raken hoe hergebruik van verpakkingen ook voor jou toepasbaar gemaakt kan worden. Partijen als Circulware, YoYo Boost Reuse, Planet Reuse en Hobart Nederland geven hier antwoord op jouw hergebruik-vraagstukken. En mocht je op zoek zijn naar een spelelement gericht op recycling? Ga dan even achter de knoppen staan bij een van de twee E-waste arcades.

Workshop area borduurt verder op recycling middels vouwkarton

Als brandowner, packaging designer, marketeer, vouwkartonnagebedrijf, ben je voor jouw verpakkingsoplossingen vaak op zoek naar duurzame, hernieuwbare grondstoffen. Veelal heeft het als doel om na gebruik ook jouw verpakking nieuw leven in te blazen, waarbij de recycling-procedure dus optimaal bewaakt dient te blijven. Twee dagen lang verzorgt Vouwkarton Platform – een uniek netwerk dat zich richt op de promotie van de kennis over vouwkarton – een aantal workshops, in samenwerking met enkele leden en relaties zoals Pro Carton, Folding Boxboard Eerbeek, IPP Packaging Materials en Grafische Groep Matthys. Tijdens deze 5-tal workshops op beide dagen kom je meer te weten over de mogelijkheden die vouwkarton te bieden heeft en hoe dit ook tot een WOW effect kan leiden bij jouw verpakking.

Packaging Innovations is op 5 en 6 april 2023 te bezoeken in de Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch. Gratis registreren is nu mogelijk via www.packaging-innovations.nl.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws rondom Empack? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Bezoeken?

Ben je geïnteresseerd om de grootste verpakkingsbeurs van de Benelux bezoeken? Klik hieronder voor meer informatie over Empack op 9, 10 & 11 april 2024. 

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top