Persbericht PEFC

PERSBERICHT | PEFC en Empack geven samenwerking doorstart op Empack Den Bosch 2023

DEN BOSCH – Empack, dé vakbeurs voor verpakkingstechnologie, en PEFC Nederland zetten de samenwerking voort in 2023. Op 5 & 6 april 2023 vormen de Brabanthallen in Den Bosch het decor voor de 20e editie van Empack. Het event wordt gekenmerkt door vele gevestigde toonaangevende partners, maar ook innovatieve start-ups en boeiende nieuwe ondernemingen. Een partij als PEFC mag hierin dus niet ontbreken. Naast de ontmoetingsplek op de stand in de Welcome Area organiseert PEFC Nederland samen met beursorganisator Easyfairs een lezing op de beursvloer in het Kennistheater.

Groene, gezonde toekomst: #PlantJouwToekomst

Wist je dat bedrijven duurzaam kunnen verpakken én bomen planten? Dat is precies wat er gebeurt als een PEFC-gecertificeerd bedrijf hout, papier en (vouw)karton uit PEFC-gecertificeerde bossen inzet. Elke PEFC-gecertificeerde boseigenaar is namelijk verplicht na het oogsten van bomen voor aanplant van jonge bomen te zorgen.

Het internationale keurmerk PEFC staat voor duurzaam bosbeheer en wenst dat ook kenbaar te maken binnen de Nederlandse industrie. Hout, papier en karton zijn de meest gebruikte verpakkingsmaterialen en daarom is het belangrijk om de voordelen van deze materialen te laten zien en op die manier exposure voor PEFC te verwerven. PEFC is gestart met de campagne #PlantJouwToekomst om de verpakkingsketen te verduurzamen. Wat deze campagne inhoudt ontdek je op de beursvloer van Empack, waar je meer leert over het werken aan een groene en gezonde toekomst, behoud van bossen en het tegengaan van de klimaatverandering. We kunnen een tipje van de sluier oplichten: je kan zelf een boom gaan planten.

PEFC op Empack 2023

Na veel exposanten gesproken te hebben is het fijn om even de balans op te maken, te zitten en de keel te smeren met een lekker kopje thee of koffie. In de Welcome Area kan je tot rust komen met een kopje koffie bij de #PlantJouwToekomst stand (7.1) van PEFC. In de stand is zichtbaar gemaakt dat PEFC zich inzet om duurzaam te verpakken én bomen te planten om het bos te behouden en de CO2 opname door bomen te vergroten. De verpakkingsbomen, gave visuals van duurzame bossen en het comfortabele meubilair maken deze PEFC coffee break compleet.

Bij PEFC leer je meer over duurzaam verpakken én een groene, gezonde toekomst. Je ontdekt ook hoe je het PEFC-certificaat kan behalen: het is in 8 stappen haalbaar. Dankzij jouw bedrijf en verpakkingen en transportmiddelen als houten pallets worden dan continu bomen geplant zodat de bossen in stand blijven én een onuitputtelijke bron voor de grondstof van papieren- en (vouw)kartonnenverpakkingen. Bezoek de PEFC stand #PlantJouwToekomst (7.1) in de Welcome Area en laat je inspireren om samen bomen te planten. Of kom naar de presentatie in de Welcome Area op woensdag 5 april om 13.00 uur.

Combinatie met Packaging Innovations en Automation for Packaging

Empack 2023 vindt gelijktijdig plaats met Packaging Innovations en Automation for Packaging in Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch. Samen maken deze vakbeurzen de Brabanthallen op 5 en 6 april 2013 tot het ontmoetingsmoment waar verpakken, technologie, (consumenten)verpakkingen, design én de automatiseringskant onder één dak samenkomen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schrijf je nu in voor Empack 2023!

Vanaf nu is het mogelijk om je online in te schrijven voor Empack 2023 op 5 & 6 april 2023 in Brabanthallen Den Bosch.
Registreer je hieronder gratis voor de grootste verpakkingsbeurs van de Benelux.

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws rondom Empack? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top

Registreer je nu voor Empack Den Bosch 2023

Bezoek jij op 5 & 6 april 2023 het #1 jaarlijkse ontmoetingsmoment voor de hele Nederlandse verpakkingscommunity? Beleef de verpakkingsmachines en -technologieën van dichtbij, spreek al je vakgenoten en ben in één keer weer helemaal op de hoogte van alle ontwikkelingen uit de markt.

Registreer je nu gratis voor de grootste verpakkingsbeurs van de Benelux.