PERSBERICHT | No More Greentalk tijdens Packaging Innovations 2023

DEN BOSCH – De ontwikkelingen in de wetgeving omtrent het terugdringen van wegwerpplastics en -verpakkingen volgen zich in rap tempo op. Hoe kan jij je het beste voorbereiden op de recente update omtrent de Packaging Waste Regulation? Hoe speel jij in op de transitie van wegwerp naar herbruikbaar? En welke verpakkingstrends zijn er in de afgelopen periode ontstaan? Op 5 en 6 april 2023 staan (verpakkings)experts die inspelen op deze ontwikkelingen op het podium tijdens Packaging Innovations in de Brabanthallen.

Duurzaam denken middels minimalisatie en optimalisatie van verpakkingen

De verpakkingsindustrie streeft naar het minimaliseren van de ecologische voetafdruk van haar producten en diensten. Hoe speel jij als brand hierop in? Welke mogelijkheden op het gebied van verduurzaming zijn er? En wat voor invloed heeft dit op het gedrag van Gen Now? Experts Now New Next, KIDV en een brandcase vanuit Picnic in samenwerking met PAKT openen op woensdag 5 april het theater om in te gaan op de trends & ontwikkelingen in verpakkingen.

Do Green – Don’t Just Talk Green

Nadat het middagprogramma inzoomt op verpakkingsontwerp met een doel zal ‘verpakkingsBN’er’ Dirk Groot, beter bekend als de Zwerfinator, je meenemen in het verhaal hoe we de milieu-impact van verpakkingen als industrie na gebruik kunnen verkleinen. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat sluit hierop aan met een update van de nationale wetgeving met als doel om van wegwerp naar herbruikbaar toe te groeien. FieldLab Circulair Packaging komt met praktijkvoorbeelden op het gebied van greentalk maar ook van ‘greenwalk’ waar echte verduurzaming is gerealiseerd. BE O Lifestyle sluit vervolgens het programma af met missie-reuse, hoe speel je in op circulaire producten en verpakkingen.

Voedselverspilling tegengaan met verpakkingen

“Waar we op de eerste dag ingaan op de minimalisatie en optimalisatie van verpakkingen, gaan we op de tweede dag juist in op het goede aspect van verpakkingen om voedselverspilling tegen te gaan. Wist je namelijk dat de milieu-impact in de food sector vele malen groter is bij ‘underpackaging‘ dan bij ‘overpackaging‘? Bepaalde materialen worden vermeden, maar het uitbannen van bijvoorbeeld plastic leidt in sommige gevallen juist tot een grotere milieubelasting”, zegt Rowdy van den Nieuwenhuizen, Head of Event van Packaging Innovations. Welke trends op duurzaam verpakken leven er? Wat zijn de verstorende factoren bij het sorteren van verpakkingen? En niet onbelangrijk, welke gedragsveranderingen vanuit consumenten zien we rondom duurzaam verpakken? Dit komt in het ochtendprogramma aan bod, waar in het middagprogramma expert Caroli Buitenhuis van Green Serendipity twee uur lang een programma faciliteert met inspirerende startup verhalen, Greennovations.

Packaging Innovations is op 5 en 6 april 2023 te bezoeken in de Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch. Gratis registreren is nu mogelijk via www.packaging-innovations.nl.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schrijf je nu in voor Empack 2023!

Vanaf nu is het mogelijk om je online in te schrijven voor Empack 2023 op 5 & 6 april 2023 in Brabanthallen Den Bosch.
Registreer je hieronder gratis voor de grootste verpakkingsbeurs van de Benelux.

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws rondom Empack? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top

Registreer je nu voor Empack Den Bosch 2023

Bezoek jij op 5 & 6 april 2023 het #1 jaarlijkse ontmoetingsmoment voor de hele Nederlandse verpakkingscommunity? Beleef de verpakkingsmachines en -technologieën van dichtbij, spreek al je vakgenoten en ben in één keer weer helemaal op de hoogte van alle ontwikkelingen uit de markt.

Registreer je nu gratis voor de grootste verpakkingsbeurs van de Benelux.