Nieuws

www.pattyn.com

It’s all about U – Pattyn speelt in op Customer Intimacy

Sinds kort hebben wij Pattyn als nieuwe Empack exposant mogen verwelkomen. Pattyn is gespecialiseerd in het ontwikkelen van machines en volledige lijnen voor het automatisch verpakken van bulk producten in 5 tot 30kg dozen of pallet dozen voorzien van een op maat gemaakte zak. Momenteel staan Stan Pattyn en zijn zus Lynn, 3e generatie, aan het roer. Al sinds de opstart van het familiebedrijf wordt er voortdurend ingezet op innovatie & nieuwe services om de klanten een zo goed mogelijke oplossing aan te bieden volgens hun specifieke verpakkingsnoden.

Maar vandaag gaat Pattyn nog een stuk verder en zet volop in op Customer Intimacy. Bij deze aangepaste bedrijfsstrategie, waarbij de klant centraal staat, hoort ook een nieuw campagnebeeld met nieuwe slogan: “It’s all about U”. Deze slogan verwijst eveneens naar alle medewerkers, want het is mede dankzij hen dat Pattyn na 68 jaar staat waar het nu staat.

Wij spraken met Natacha Traen, Marketing Manager bij Pattyn. “Het ‘zak-in-doos’ concept vertrekkende van een rol folie was in 1976 uniek en is vandaag nog steeds heel belangrijk, vooral in functie van de voedselveiligheid. De dozen worden aan de binnenzijde automatisch voorzien met een beschermende plastic folie zodat industriële producten op een efficiënte en hygiënische manier kunnen verpakt worden. Van brood tot diepgevroren vis, van noten tot palmolie, van diepvriesgroenten tot tabak en voedingsgerelateerde producten zoals dopjes & deksels.”

Turnkey oplossingen

In de loop der jaren is Pattyn complete oplossingen gaan bouwen. “Vanaf het opzetten van de doos tot de machine die de doos automatisch sluit. Afzonderlijke OEM machines kunnen perfect geïntegreerd worden in de lijn, wat ervoor zorgt dat de klanten ook bij ons terecht kunnen voor complete turnkey projecten. Alle machines en volledige lijnen worden in de productie site in Brugge of Frankrijk ontworpen, gemonteerd en uitvoerig getest vooraleer ze verscheept worden naar de klant”, zegt Natacha.

“In de afgelopen jaren stond uitbreiding centraal voor de Pattyn groep, die inmiddels 8 divisies wereldwijd heeft. Met de verschillende verkoops- en service kantoren in België, Frankrijk, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Australië, Duitsland en ons exclusief netwerk van Business Partners geniet de klant van lokale service & ondersteuning”, vertelt Natacha. “Vandaag telt het Pattyn Team meer dan 400 enthousiaste en toegewijde medewerkers”.

Customer Intimacy

Natacha vervolgt “We zetten sinds kort volop in op Customer Intimacy en het volledig ontzorgen van onze klanten”. Pattyn is dus niet alleen een leverancier, maar een full service provider, die de klanten bijstaat vanaf het eerste gesprek tot de opstart, dienst-na-verkoop én de vele jaren daarna. Ook de potentiële klanten genieten mee in de verdere optimalisatie van de klantenbeleving. “Zo is het mogelijk om een 360° virtuele tour te volgen van de nieuwe verpakkingslijn voor oliën & vetten en de robot verpakkingslijn voor brood. Op deze manier ervaart de potentiële klant de unieke eigenschappen en voordelen tijdens een online rondleiding. Op een eenvoudige manier kan er tevens een 1-op-1 sessie aangevraagd worden met een Pattyn expert”.

Marktleider Pattyn gaat al heel wat jaren mee als het om vakbeurzen gaat en heeft reeds meerdere malen deelgenomen aan de Empack beurs, zowel in Nederland als in België. Vooral door Covid-19 kijkt Pattyn erg uit naar de deelname aan Empack in Den Bosch 2021 om de (potentiële) klanten weer persoonlijk te kunnen ontmoeten en spreken.

Wil je weten wat Pattyn voor jou kan betekenen? Neem dan alvast een kijkje op de website: https://www.pattyn.com/.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll naar top