Nieuws

Smart Filler blanco achtergrond

In gesprek met Scaldopack: dynamisch, sterk groeiend en gespecialiseerd in de behandeling van stazakken

Scaldopack ontwikkelt en produceert geavanceerde machines die giettuitjes (spouts) inlassen in stazakken alsook “state of the art” machines voor vullen van vloeistoffen door de spouts en sluiten middels draaidoppen van stazakken zoals doypack pouches. De filosofie van Scaldopack is om machines te leveren die niet alleen tegemoetkomen  aan de hoogste eisen van haar cliënteel, maar ook de hoogste kwaliteit garanderen. De combinatie van haar kwaliteitsstreven en van geavanceerde mechatronica levert niet alleen performante standaard machines op, maar stelt Scaldopack tevens in staat om op maat gemaakte machines te bouwen die repetitieve taken aan een hoge snelheid foutloos kunnen uitvoeren.

Ecologisch & korte omsteltijd

Scaldopack biedt oplossingen aan voor zowel de voedingssector alsmede voor non-food toepassingen. Vanuit ecologische standpunt ziet Scaldopack de vraag voor navulverpakkingen in de vorm van stazakjes hand over hand toenemen. Zo bestaat haar cliënteel uit bedrijven die alcoholische dranken afvullen, evenals fruitsappen, smoothies of melkhoudende producten. Daarnaast biedt Scaldopack ook oplossingen voor het afvullen van detergenten, chemische toepassingen, cosmetica en fruitconcerven, met- of zonder partikels. Zelfs medische toepassingen worden niet geschuwd. Voor het vullen en sluiten van stazakjes ontwikkelt en bouwt Scaldopack machines van kleine halfautomatische tafelmodellen (8-15 stuks/min) over de volautomatische Monofiller Stepper machine (10-30 stuks/min) tot aan een de meerkoppige Monofiller Multihead die gemakkelijk 120 stuks/min voor zijn rekening neemt.

Smartfiller

Een van de nieuwste ontwikkelingen van Scaldopack is de multifunctionele halfautomatische Smartfiller, die uiteraard stazakjes via de tuit vult en middels een draaidop deze hermetisch afsluit. Opvallend is dat deze servo aangedreven filler op een bijzondere eenvoudige manier ter plaatse kan worden omgebouwd om flessen en zelfs containers tot 10 liter af te vullen. Deze machine geeft de klant een enorme flexibiliteit in de manier waarop het vulgoed wordt verpakt en is uitermate geschikt voor kleinere productie-runs en product lanceringen. Onderstaande video laat zien hoe zo’n Smartfiller werkt en hoe eenvoudig men van stazakje omschakelt naar het vullen en sluiten van flessen en containers.

Empack

Vanwege de specifieke toepassingen zijn de Empack beurzen een zeer belangrijk onderdeel van de strategie geworden. Harald Saelens, CEO van Scaldopack, stelt dat op de Empack het juiste potentiële cliënteel komt die die vanuit hun specifieke toepassing de mogelijkheden verkennen voor het vullen en sluiten van stazakjes, of het nu gaat om chemicalien, detergenten, crèmes of fruitsappen, smoothies et cetera. Harald Saelens stelt tevens: “Empack biedt voor ons de mogelijkheid om op een persoonlijke manier met huidige en toekomstige partners te kunnen overleggen, te luisteren naar hun bijzondere toepassingen en aldus te anticiperen op hun eisen”. Er wordt door Scaldopack met toenemende interesse uitgekeken naar de eerstvolgende Empack editie in 2021.

Voor meer informatie kijk op: www.scaldopack.com

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll naar top