NIEUWS

zomer BBQ biefstuk

Hét recept voor de zomer van team Empack

Empack staat voor het samenbrengen voor de verpakkingscommunity en daarom vonden we het dit jaar een top idee om alle exposanten die ons het vertrouwen gaven te laten meedingen naar een zeer mooie prijs namelijk een gasbarbeque. Met deze BBQ was er een unieke kans om naast het standpersoneel wat altijd op de beurs aanwezig is ook de technische mensen en de mensen achter de schermen van deze bedrijven ook te laten genieten van deze mooie prijs. We zijn dan ook verheugd te zien dat bij de 2 winnaars de BBQ ook op deze manier is ingezet. Uiteindelijk is een teameffort en zorgt men samen voor een goede en mooie presentatie. We hopen dan ook volgend jaar weer een mooie prijs te kunnen presenteren aan de geboekte exposanten. Voor nu geniet van dit lekkere recept en van een mooie zomer!

Zomeravond BBQ

Recept | BBQ biefstuk met koffierub en groene asperges

Ingrediënten:

· 4 biefstukken
· 2 el Perla Superiore Italian roast Napoli espressomaling
· 1 el venkelzaad
· 2 el gemalen komijnzaad
· 1 el korianderzaad
· 1 el gerookte paprikapoeder
· 2 el bruine basterdsuiker
· 1 el grofgemalen zwarte peper
· 1 el grof zeezout
· 3 el milde olijfolie
· 350 g verse groene asperges

Bereidingswijze:

1. Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Meng de koffie in de afsluitbare pot goed met het venkel-, komijn- en korianderzaad, de paprikapoeder, basterdsuiker, zwarte peper en het zeezout.

2. Steek de barbecue aan. Dep de biefstukken droog en wrijf ze in met ⅔ van de olie. Bestrooi ze rondom met 3½ el koffierub (per 4 stuks) en wrijf goed in. Snijd het harde deel van de groene asperges. Meng de asperges met de rest van de olie.

3. Grill de biefstukken 10 min op de barbecue. Keer halverwege en leg de asperges ernaast. Leg de biefstukken op een bord en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Snijd op de draad in plakjes. Serveer met de asperges en eventueel wat extra koffierub.

zomer BBQ biefstuk

Bereidingstip: je kunt de koffierub vooraf maken en 1 maand in een afgesloten pot bewaren.

Dus, heb jij alle ingrediënten al op je boodschappenlijstje gezet? Wij zijn ontzettend benieuwd naar jullie creaties, dus deel ze vooral met ons!

Namens het hele team van Empack wensen we jullie een geweldige zomer vol mooie momenten, BBQ-avonden en plezier. We spreken elkaar snel. 

Met vriendelijke groet,

Susanne den Otter
Accountmanager team Empack

Meer zomerse inspiratie opdoen?

Voor meer inspiratie en heerlijke recepten kun je terecht op onze website. Neem gerust een kijkje op de volgende pagina’s!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws rondom Empack? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Bezoeken?

Ben je geïnteresseerd om de grootste verpakkingsbeurs van de Benelux bezoeken? Klik hieronder voor meer informatie over Empack op 9, 10 & 11 april 2024. 

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top