NIEUWS

EKB groep machine vision

Geautomatiseerde kwaliteitscontrole met Machine Vision

Kwaliteitscontroles zijn vaak beperkt tot steekproeven en visuele inspecties. Maar voor producten zoals chemicaliën, medicijnen en voeding is een foutloze 100% controle cruciaal. EKB biedt volledige oplossingen waarbij ze geavanceerde vision-applicaties combineren met robotica en data-analysesoftware. Door deze systemen te integreren met ERP- en MES-systemen, kunnen de verzamelde gegevens worden gebruikt voor bedrijfsbrede optimalisatie, onderhoud en benchmarking.

Over EKB

Wat begon als een kleine producent van schakelkasten en bedieningspanelen, groeide in vijf decennia uit tot een toonaangevende landelijke dienstverlener in industriële automatisering met vijf vestigingen. EKB heeft binnen de organisatie een schat aan kennis en ervaring opgebouwd in Machine Vision, robotica, data-analyse en motion & control. Door deze expertise te bundelen, kan het bedrijf geavanceerde oplossingen bieden voor diverse uitdagingen.

Foutief labelen verleden tijd met Machine Vision

Een van de toepassingen waar al deze disciplines samenkomen, is het controleren van labels, etiketten en QR-codes op verpakkingen. Fouten in labels kunnen leiden tot ernstige risico’s, zoals verkeerde informatie over producten of nalevingsproblemen met wet- en regelgeving. Het controlesysteem van EKB is gekoppeld aan ERP- en MES-systemen, waardoor alle gegevens kunnen worden opgeslagen en gebruikt voor analyses, track & trace en onderhoud.

Naast labelcontrole kan Machine Vision nog veel meer kwaliteitscontroles uitvoeren, zoals het controleren van de juiste plaatsing van labels, doppen en het detecteren van vervuiling. Deze gegevens kunnen eenvoudig worden gevisualiseerd op dashboards, waardoor gebruikers snel potentiële problemen kunnen identificeren.

Voordelen van Machine Vision

Tycho Scholtens, business developer vision bij EKB, benadrukt de voordelen van geautomatiseerde controlesystemen ten opzichte van menselijke inspectie. Machine Vision-systemen zijn niet alleen sneller maar ook nauwkeuriger, waardoor ze de kwaliteit van de controle loskoppelen van de vaardigheden van medewerkers.

Bovenstaande is slechts een van de vele voorbeelden van Machine Vision systemen die EKB levert. De afgelopen jaren zijn er veel oplossingen ontwikkeld waarbij bepaalde systemen inmiddels standaard zijn of met een kleine aanpassing snel zijn te leveren. Stand-alone of volledig geïntegreerd in een bestaande situatie.

Meer weten? 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws rondom Empack? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Bezoeken?

Ben je geïnteresseerd om de grootste verpakkingsbeurs van de Benelux bezoeken? Klik hieronder voor meer informatie over Empack op 9, 10 & 11 april 2024. 

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top