Altijd de juiste labelinfo uitlezen met uw camerasysteem
Kortho Coding & Marking

Altijd de juiste labelinfo uitlezen met uw camerasysteem

Het controleren van coderingen middels een vision camerasysteem is een steeds vaker gebruikt middel om foutcoderingen te voorkomen. Camera’s uitgerust met OCR lezen hierbij daadwerkelijk de codering uit waardoor foutcoderingen 100% uitgesloten worden. Een

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Het controleren van coderingen middels een vision camerasysteem is een steeds vaker gebruikt middel om foutcoderingen te voorkomen. Camera’s uitgerust met OCR lezen hierbij daadwerkelijk de codering uit waardoor foutcoderingen 100% uitgesloten worden. Een uitdaging hierbij is echter dat de camera moeite kan hebben met het identificeren en uitlezen van de juiste tekst. Een reden hiervoor kan een gebrek aan contrast zijn wanneer een codering bijvoorbeeld op een transparante of reflecterende verpakking is aangebracht. Ook kan een camera moeite hebben met het identificeren van de juiste tekst wanneer de codering over of naast andere tekst is geprint. Met Kortho’s UV-reflecterende inkten behoren deze problemen echter tot het verleden.
Door onze inkjets te combineren met UV reflecterende inkten kan de codering met een blacklight (UV-A) “geactiveerd” worden. Deze lamp wordt hierbij samen met de camera in een behuizing geplaatst aan de lijn. Kortho werkt hierbij samen met Datalogic Vision systemen. De camera wordt voorzien van een filter welke alleen de specifieke “geactiveerde” kleur van de codering doorlaat. Op deze manier is er ongeacht de achtergrond altijd genoeg contrast om alleen de juiste labelelementen uit te lezen. Deze techniek is in te zetten in de volgende situaties:

Coderingen op een transparant materiaal met een gekleurde inhoud
Coderingen welke naast of over andere teksten zijn geprint
Coderingen op reflecterend en/of spiegelend materiaal
Coderingen die op een meerkleurige achtergrond zijn aangebracht
Het niet hoeven gebruiken van metaalhoudende inkten voor detectiedoeleinden

Zoals altijd staan wij tot uw volledige beschikking om eventuele vragen over bovenstaande of andere nieuwsbrieven te beantwoorden. Heeft u daarom vragen of opmerkingen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via onderstaande contactgegevens.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll to Top