NIEUWS

Empack Persbericht

Empack 2023 zet verpakkingsinnovaties De Gouden Noot in schijnwerpers

DEN BOSCH – Op 5 & 6 april 2023 vindt alweer de 20e editie van Empack plaats in Brabanthallen Den Bosch. De vakbeurscombinatie Empack, Packaging Innovations & Automation4Packaging pakt ook deze editie weer groots uit. Al bij binnenkomst staan verpakkingsinnovaties van winnaars van De Gouden Noot in de schijnwerpers. Het winnen van deze wedstrijd brengt significante wereldwijde bekendheid en debuteert in 2023 voor het eerst op Empack. Zo vinden bezoekers op beide beursdagen duurzame, effectieve en innovatieve verpakkingen van de finalisten van De Gouden Noot.

Business tour voor winnaar goud, zilver, brons en andere zeven finalisten

De 31e editie van verpakkingsinnovatiewedstrijd De Gouden Noot is gewonnen door Masterpack Group, met een baanbrekende toepassing van Modified Atmosphere technologie in de wereld van FIBC’s. Tijdens de spannende prijsuitreiking op donderdag 6 oktober 2022 sleepten zij de winnaarstrofee met daarin de massief gouden walnoot binnen. “Een belangrijke uitdaging voor de verpakkingswereld is het bijhouden van wat
Empack Persbericht

we doen: waar en wanneer het verpakkingsproces plaatsvindt, evenals het verbruik en de verwijdering van de geleegde verpakkingen”, aldus MasterPack Group.

Het zilver ging naar de Capsule Dispenser van PACKSYS GmbH. Dankzij de hervulbare dispenser kunnen patiënten thuis op een controleerbare en eenvoudig te hanteren, maar toch veilige manier over hun benodigde medicatie beschikken. Ook de winnaar van het brons staat in de schijnwerpers op Empack, waar het productieproces van plastic flessen met kooldioxide CO2 als grondstof wordt uitgelicht door Mibelle Group. De winnaar van het goud, het zilver, het brons en de overige zeven finalisten gaan de komende maanden op wereldreis en stappen in april 2023 in de wereld van Empack.

De andere zeven spraakmakende innovaties die de finale haalden

Dit zijn de zeven grote innovaties die ook de finale haalden:
  • Bluemint® steel pure van Hoffmann The Tin
  • Dry Molded Fiber van PulPac
  • FDoR® (Flexo Direct on Rigid) van Van Dam
  • Machine Europe BV
  • Balaton sluiting door Kraft Heinz
  • Duurzame papierafwasoplossing van Avery Dennison
  • Temcoat Liner Flow van EPG Industries
  • Tray to tray rPET van Hordijk Verpakkingen

Presentatie van spraakmakende innovaties

Het NVC Nederlands Verpakkingscentrum, organisator van de wedstrijd, zal baanbrekende innovaties feestelijk in de schijnwerpers zetten op Empack. De winnaar van De Gouden Noot 2022 staat alle dagen samen met de winnaars van het zilver, brons en de overige zeven finalisten spectaculair in de spotlights in de entree van de 20e editie van Empack. De tien spraakmakende innovaties worden tevens gepresenteerd in een speciale presentatie.

Meer over Empack 2023

In 2023 vindt Empack gelijktijdig plaats met Packaging Innovations & Automation4Packaging in Brabanthallen Den Bosch. Samen maken deze vakbeurzen op 5 & 6 april 2023 het ontmoetingsmoment waar de top van de complete verpakkingsindustrie onder één dak samenkomt. Meer informatie: www.empack.nl.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws rondom Empack? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Bezoeken?

Ben je geïnteresseerd om de grootste verpakkingsbeurs van de Benelux bezoeken? Klik hieronder voor meer informatie over Empack op 9, 10 & 11 april 2024. 

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top