Empack 2020: The Kitchen of Materials met workshops en verduurzamingsadvies

UTRECHT – Naast de ruim 320 standhouders en 25 kennissessies is The Kitchen of Materials een gloednieuw onderdeel op Empack 2020 in Jaarbeurs Utrecht. Hierin verzorgen experts iedere beursdag een workshop over een verpakkingsmateriaal en kunnen bezoekers de rest van de dag binnenlopen voor duurzaam verpakkingsadvies. Zonder materiaal, geen verpakking. Maar hoe kies je het juiste materiaal en zorg je voor zo min mogelijk milieu-impact? Hoe ga je duurzaam om met het gebruik van grondstoffen? Op die vragen krijgen bezoekers van Empack antwoord in The Kitchen of Materials: een interactieve setting die verpakkingsmanagers praktische handvatten wil bieden waar ze direct mee aan de slag kunnen.

Keukenblok en hoge tafel

The Kitchen of Materials wordt tijdens Empack van 31 maart tot en met 2 april verzorgd door People of Tomorrow: een in alle opzichten jong creatief advies- en conceptontwikkelingsbureau voor voeding en verpakkingen dat zich volledig richt op duurzaamheid. In de Kitchen of Materials verzorgt People of Tomorrow in samenwerking met verschillende materiaalexperts in de vorm van leveranciers van materialen voor primaire, secundaire en tertiaire verpakkingen dagelijks workshops. Daarin komen de meest gebruikte verpakkingsmaterialen, zoals kunststof, glas en metaal en papier en karton aan de orde. Plaats van handeling is een echte keuken, met een keukenblok en een hoge tafel. De keuken is verder aangekleed met ‘verpakkingsingrediënten’ van de materialen die tijdens de workshops aan bod komen, zoals plastic granulaten, snippers en samples van de materialen.

Ingrediënten en recepten

In de workshops krijgen beursbezoekers informatie over de verschillende materialen; wat zijn de bestanddelen, hoe worden ze gemaakt en welke eigenschappen hebben ze? En welke impact hebben ze op het recyclingsproces. “Vergelijk het met een ingrediëntenlijst en een recept”, legt Simone Lips van People of Tomorrow uit. “Het is steeds een snelle sprong in het materiaal. Wij proberen de bezoeker na een uurtje iets wijzer te maken en er is ook ruimte voor vragen. De rest van de tijd is er vrije inloop en zullen wij gaan counselen. We geven een snelle QuickScan hoe bedrijven een bestaande verpakking kunnen verbeteren of dat ze beter kunnen stoppen met een verpakking en wat dan het alternatief is. Dat sluit heel mooi aan op Empack, want mensen gaan daar naartoe omdat ze op zoek zijn naar een nieuwe verpakking of omdat ze inspiratie op willen doen. We kunnen mensen natuurlijk niet even snel een kant en klare oplossing bieden, maar wel tips geven om zaken verder zelf te onderzoeken. En dan kunnen ze uiteraard later ook van onze diensten gebruik maken voor een diepgaander advies.”

Dagelijks programma

Het programma in The Kitchen of Materials begint iedere dag van 9.00 tot 11.00 uur met onafhankelijk materiaaladvies, gevolgd door een workshop materiaal van 11.00 tot 12.00 uur en afsluitend van 12.00 tot 17.00 uur met onafhankelijk materiaaladvies.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll naar top