Nieuws

Column: Samen werken aan innovatieve verpakkingsoplossingen

Columnist: Charissa Koolen – projectleider Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV)

We staan met zijn allen voor een pittige uitdaging. Allemaal willen we ons steentje bijdragen aan een beter en duurzamer klimaat, maar dat blijkt in de praktijk zo makkelijk nog niet. Zoals Chris Bruijnes in de vorige KIDV-column al aangaf, moeten we vooral doorontwikkelen tot we échte duurzame verpakkingsoplossingen hebben, die biosphere compatible zijn. Zonder schade aan mens en milieu.

Bij het KIDV merken we dat veel partijen tegen uitdagingen aanlopen wanneer ze hun verpakkingen willen verduurzamen. Hoe maak je bijvoorbeeld je verpakking goed recyclebaar, zonder de marketingwaarde te verliezen? Of hoe pas je een nieuw verpakkingsmateriaal toe dat dezelfde eigenschappen heeft als een minder duurzame variant? Welke stappen kun je zetten om de inzet van recyclaat op te schalen?

Eén van de initiatieven van het KIDV om partijen met dergelijke vragen verder te kunnen helpen, is onze samenwerking met de Kamer van Koophandel (KVK). Samen zijn we de Business Challenge Innovatief Verpakken gestart. Het doel van deze Challenge is om de denk- en doekracht van innovatieve ondernemers, uit alle hoeken van de markt, gezamenlijk en met beide handen aan te grijpen en zo innovaties te versnellen. Deze intersectorale aanpak is het grote voordeel van de KVK Challenge: het netwerk van de KVK wordt ingezet om partijen uit veel verschillende sectoren bij elkaar te brengen, waardoor verrassende, nieuwe ideeën ontstaan.  Dankzij afgelopen edities zijn al meer dan duizend grote en kleine ondernemers met elkaar verbonden, waaronder HEMA, Albert Heijn, The Greenery, Hordijk Verpakkingen en Morssinkhof, met succesvolle resultaten als gevolg!

Dus ben jij een bedrijf in de verpakkingsketen met een vraagstuk en wil jij samen met andere ondernemers en ons aan de slag met concrete uitdagingen? Meld je dan nu aan voor deze Business Challenge. Aanmelden kan nog t/m 1 mei, dus wees er snel bij. Er zijn geen kosten aan verbonden. Meer informatie is hier te vinden en mocht je nog vragen hebben, dan kun je mij mailen via c.koolen@kidv.nl. Laten we samen innovatieve stappen zetten!

Deze column is een samenwerking tussen Easyfairs en KIDV (www.kidv.nl).

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll naar top