Nieuws

Anta Flu in waspapieren wikkel is winnaar in de categorie Duurzaam van ‘Beste product van het jaar’

Snoepfabrikant Napoleon Confiserie in Breskens, de maker van de keelpastilles, verving de plastic wikkels voor een variant van milieuvriendelijk waspapier. Het bedrijf kreeg daarom medio december 2020 de duurzaam trofee van de verkiezing ‘Beste product van het jaar’.

Plastic wikkels maken plaats voor waspapieren wikkels

Na intensieve samenwerking met diverse leveranciers en diverse testen in de fabriek is het Anta Flu gelukt hun keelpastilles te verpakken in waspapieren wikkels. De waspapieren wikkels zijn gemaakt van materiaal afkomstig uit FSC®-gecertificeerde bossen. De gebruikte was is volledig plantaardig, gemaakt van mais en koolzaad en is palmolie- en kokosolievrij. De plantaardige waslaag beschermt het papier tegen vocht, want dat is nodig om de keelpastille goed te houden.

De waspapieren wikkels zijn biologisch afbreekbaar. Wel vertraagt de plantaardige was het afbraakproces, maar mocht een wikkel onverhoopt in de natuur terechtkomen vergaat deze uiteindelijk wel in tegenstelling tot de tot nu toe gebruikte plastic wikkels.

Consumptie buitenshuis

Anta Flu keelpastilles worden veel buitenshuis gegeten en vaak los meegenomen in broek- of jaszak. De voorheen gebruikte plastic wikkel was erg dun en licht. Een belangrijke reden waarom deze vaak per ongeluk op de grond viel bij bijvoorbeeld het pakken van je sleutels of iets anders. Dit gebeurt gelukkig minder snel bij de nieuwe zwaardere waspapieren wikkel.

Duurzame alternatieven

Bij Anta Flu wordt op allerlei gebieden gekeken of een milieuvriendelijk alternatief mogelijk is. Zo zijn ze overgestapt van plastic tape op onze omdozen naar papieren tape. Tevens stappen zij over naar bruine omdozen zonder bedrukking.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll naar top