1-2-Tree: één boom hier, één boom daar

Bomen planten met CEO’s, hoe klinkt dat? Op 29 november 2019 vindt de eerste officiële boomplantdag plaats voor United Packaging Forest,  Het team van Empack zal meehelpen om de 1e 1000 bomen van het bedrijfsbos te planten in het Bieslandse bos nabij Delft. Tevens zullen nog 150 andere partnerorganisaties van Trees for All aanwezig zijn om hun eigen stuk bos aan te planten.

Iedere boom is er één

UPF is één van de vele partners van Trees for All en alle donaties komen 100% ten goede aan deze stichting. Met het 1-2-Tree programma plant Trees for All  één boom in Nederland en één boom in een van haar buitenlandse bosprojecten. In Nederland helpt Trees for All met herstel van bos en de vergroening van ons land door uitbreiding van het bosareaal. In landen als Oeganda, Bolivia en Costa Rica beschermt Trees for All tropische bossen en planten ze nieuw bos aan. Bij de buitenlandse bosprojecten werkt Trees for All altijd samen met de lokale bevolking. Zo wordt de lokale bevolking een duurzaam alternatief geboden om in hun levensonderhoud te voorzien.

UPF

Waarom een United Packaging Forest (UPF)?

Het meest eerlijke antwoord op deze vraag is: gewoon omdat het heel erg noodzakelijk is. Bossen verdwijnen in een rap tempo en de gemiddelde temperatuur op aarde loopt angstaanjagend op. Door het planten van bossen kunnen we dit een halt toeroepen en creëren we gelijk zoveel meer: voedingsbronnen voor mens & dier, zuurstof toename en meer recreatiemogelijkheden.  

UPF is een onafhankelijk initiatief van heel veel verschillende bedrijven met een directe of indirecte link naar verpakkingen. Door onze krachten en inspanningen te bundelen, proberen we zoveel mogelijk stakeholders te enthousiasmeren om mee te doen. Kennisdeling over duurzame bedrijfsvoering is een belangrijk onderdeel binnen het UPF

Voor wie is United Packaging Forest (UPF) bedoeld?

Of u verpakkingen produceert of decoreert, steriliseert of transporteert, afvult of verhandelt, iedereen is welkom als partner. Concurrentie speelt geen rol en de realisatie van heel veel bossen staat bovenaan iedere partners agenda. Onze partners zien deelname aan het UPF als een “extra” stap naar een duurzamere wereld, maar zeker niet als compensatie voor hun eigen bedrijfsprocessen.

Wilt u ook partner worden van het UPF project?

Wilt u ook bijdragen aan een groene en gezonde aarde, neem dan vrijblijvend contact op met de project manager Kees Kok (kk@petpower.eu) of bezoek de website: www.unitedpackagingforest.com

Let’s act together!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll naar top