NIEUWS

Lan Handling Technologies: our drive moves your business

De voedingsmiddelenindustrie kent vele soorten verpakkingen van diverse materialen. Bij deze verpakte producten is een snelle en efficiënte handling binnen het productieproces van groot belang. Lan Handling Technologies, dochteronderneming van Hydratec Industries, is meer dan 50 jaar  wereldwijd actief in handlingsystemen voor toonaangevende bedrijven in o.a. de voedingsmiddelen-en farmaceutische industrie. Verdeeld over twee vestigingen in Halfweg (naast Amsterdam) en Tilburg zijn er ruim 120 personen werkzaam.

Wij spraken met Mark de Boer (Technical Sales Manger) en Dino Boot (Sales Support Engineer), beide werkzaam in Halfweg en verantwoordelijk voor de projecten op het gebied van End-of-Line automatisering, en Milou Jansen (Marketing & Communication Manager). We vroegen hen naar de ontwikkelingen die zij zien in de markt en met welke succesformule Lan Handling hierop inspeelt.

Hoge variëteit verpakkingen

Mark de Boer: “We blijven continu innoveren, omdat stilstaan in deze branche gelijk staat aan achteruitgaan. Eén van de ontwikkelingen die wij zien, is dat onze klanten in de AGF-sector en supermarktleveranciers in toenemende mate de wens hebben om hoge variëteit verpakkingen (zakken, netten, dozen, MAP trays) te kunnen handelen en deze in of op diverse productdragers (krat, doos, pallet, dolly) willen ontvangen. Automatisering wordt hierin steeds belangrijker. Met in veel gevallen een terugverdientijd van minder dan 2 jaar, waarbij fysieke arbeid wordt vervangen door een robotoplossing, leidt onze End-of-Line automatisering tot een efficiënter proces en veiligere werkomgeving.”

Multifunctionele machines, small footprint oplossingen

Lan Handling Technologies levert oplossingen die vaak multi-inzetbaar zijn (voor meerdere product- en kratformaten) en slechts een klein vloeroppervlakte nodig hebben. Een voorbeeld hiervan is de gecombineerde dolly-/krat lader. Milou Jansen: “Zo kan bijvoorbeeld een aardappelproducent, die met verschillende retailers een contract heeft, eenieder van hen voorzien van een andere productdrager zonder dat hij een buitenproportioneel hoge investering hoeft te doen. Wanneer hij wil overschakelen van kratten naar dollies, zorgt het systeem dat de robotarm automatisch van gripper wisselt. Dit maakt de oplossing budget technisch en operationeel erg interessant, omdat er minder beweging op de werkvloer benodigd is en daardoor de efficiëntie van de productieomgeving wordt vergroot.”

Robotcasepacker voor Heemskerk fresh & easy

Hoewel Lan Handling Technologies vertrouwt op haar portfolio met een bewezen standaard, blijven alle oplossingen maatwerk. De volledige engineering, assemblage en de ontwikkeling van elektronica en software is in eigen beheer. Mark de Boer: “Op het gebied van robotintegratie zijn we onderscheidend in de markt. Een mooi voorbeeld op dit gebied is ons project bij groente- en fruitbewerker Heemskerk fresh & easy. Zij zochten een automatiseringsoplossing voor het inpakken van 3 typen producten, namelijk ovale, vierkante en zeskantige saladeschalen. Lan Handling Technologies ontwikkelde een set schaalspecifieke grippers en een gebruiksvriendelijk wisselsysteem voor dit inpakproces. Het plaatsen van de salades is een zeer nauwkeurig proces, omdat deze kartonnen dozen (‘displaydozen’) kleiner zijn dan een standaard formaat doos (600 x 400 mm) en ook overhangende bovenranden hebben. We kiezen dan bewust voor een 6-assige robotarm in plaats van een delta-/ spider robot, omdat eerstgenoemde complexere bewegingen kan uitvoeren. En omdat we producten slim voor formeren, behalen we altijd de gewenste snelheid. Heemskerk kan met deze automatsering 24/7 draaien, meer volume verwerken op een kleinere footprint en de kosten beter voorspellen.”

Switch tussen hele en halve kratten, met een druk op de knop

In de AGF-markt is de klapkrat erg populair vanwege de aanzienlijke besparing op het gebied van transport en opslagruimte. Dino Boot: “Daarnaast kan een volautomatische kratopzetmachine een enorme besparing opleveren aan arbeidskosten en de efficiency verhogen. Diverse Europese klanten kiezen daarom bewust voor ons. Een kratopzetmachine van Lan Handling Technologies kan maar liefst 1.200 hele klapkratten (600 x 400 mm) per uur verwerken. Bij halve klapkratten (300 x 200 mm) ligt de snelheid zelfs bijna twee keer zo hoog.” De kratopzetmachine kan standalone opereren of geïntegreerd worden in een volledige productielijn. In het laatste geval automatiseert Lan Handling Technologies dan bijvoorbeeld ook de pallet handling richting de kratopzetmachine en daarna het transport van de lege, uitgevouwen kratten naar case packers. Omdat case packers vaak ook dozen vullen, is de kratopzetmachine tevens in staat kartonnen dozen af te stapelen.

Remote AR-Tool

Recent heeft Lan Handling Technologies haar servicediensten uitgebreid met een remote AR-Tool. Hier is sinds de intrede van Covid-19 al veelvuldig gebruik van gemaakt. Door de reisbeperkingen hebben engineers van Lan Handling Technologies ook de eerste installaties en inbedrijfstellingen remote uitgevoerd. Via een eenvoudige koppeling met een smartphone kan de klant, door gebruik van voice en screenpointers, snel schakelen met een monteur of engineer van Lan Handling Technologies. Hierdoor wordt bij een storing de machinestilstand en daarmee extra kosten bij de klant tot een minimum beperkt.

Meer informatie? Breng een bezoek aan de website van Lan Handling Technologies.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws rondom Empack? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Bezoeken?

Ben je geïnteresseerd om de grootste verpakkingsbeurs van de Benelux bezoeken? Klik hieronder voor meer informatie over Empack op 9, 10 & 11 april 2024. 

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top