Nieuws

virus-4835301_1920

Update corona 22/4

Update 22 april 2020, 11:10 uur:

In de persconferentie van 21 april j.l. is bekend gemaakt door de Nederlandse overheid dat alle evenementen in Nederland tot 1 september 2020 niet door mogen gaan. Ondanks dat Empack Utrecht niet in deze periode valt, willen wij jullie op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen. Wij gaan ervan uit dat de 1,5 meter-samenleving (voorlopig) de norm blijft. Dit heeft grote gevolgen voor de wijze waarop wij beurzen en events vormgeven. Het uitgangspunt is dat Empack Utrecht veilig is en dat iedereen zich veilig voelt. Wij zijn daarom bezig om Empack Utrecht corona-proof te maken en hopen hier binnenkort meer bekend over te maken. Houd daarom onze website en social media-kanalen goed in de gaten, want hierop plaatsen wij onze updates.

Zorg goed voor elkaar!

#StayStrong #StayHealthy #Wewillmeetagain #Easyfairs #VisittheFuture #EmpackNL

Update 2 april 2020, 11:10 uur:

Op 31 maart heeft het kabinet – op basis van adviezen van het RIVM – bekend gemaakt dat een aantal maatregelen om verspreiding van het coronavirus in te dammen, wordt verlengd. Voor Empack Utrecht wordt nog altijd gewerkt aan een back-up plan met een alternatieve datum. 

In de loop van volgende week verwachten wij hieromtrent meer informatie te kunnen verstrekken. Ook hier geldt dat we onze exposanten bij eerste gelegenheid op de hoogte stellen van nieuwe ontwikkelingen.

Update 24 maart 2020, 10:30 uur:
We zijn geschrokken van de uitbreiding van de maatregel die de regering in de persconferentie van 23 maart j.l. heeft aangekondigd en we vinden het belangrijk om met onze exposanten en bezoekers in contact te blijven omtrent de consequenties voor Empack Utrecht. In de persconferentie van 23 maart heeft de Nederlandse overheid bekendgemaakt dat alle samenkomsten in Nederland tot 1 juni worden verboden. Ondanks dat Empack na de verplaatsing niet in deze periode valt, volgen wij de ontwikkelingen op de voet. Daarbij zijn we achter de schermen aan de slag gegaan met een back-up plan, mocht blijken dat de nieuwe datum (23, 24 en 25 juni 2020) nog steeds niet betrouwbaar is vanwege het coronavirus. Er is nog geen alternatieve datum beschikbaar en bovendien zijn er een aantal andere vragen waar we nog geen antwoord op hebben, maar waar vanzelfsprekend hard aan gewerkt wordt. We brengen onze exposanten bij eerste gelegenheid op de hoogte van eventuele nieuwe ontwikkelingen. 

Update 10 maart 2020, 10.30 uur: Met veel interesse hebben wij gisterenavond de persconferentie van onze premier en het RIVM gevolgd. De uitspraak “we baseren ons op verstandige adviezen” is hoe wij er ook al die tijd naar hebben gekeken. Zoals de premier ook aangaf, is het in ieders belang dat we deze beslissingen over laten aan de specialisten/virologen. “Wij zijn een nuchter volk en niet gevoelig voor symboolmaatregelen”, aldus Rutte. En dat is dus ook wat we van veel andere exposanten horen. Er is vooralsnog geen advies uitgegaan dat geplande evenementen in regio Noord-Brabant of daarbuiten niet door kunnen gaan. Rutte gaf hierbij ook aan dat er zo min mogelijk afgelast moet worden, maar dat het om ‘maatwerk’ gaat per event hoe hiermee om te gaan. Hier zijn we dan ook druk mee bezig in het belang van de branche, ons eigen personeel en vooral ook onze bezoekers.

Update 9 maart 2020, 11.00 uur: Er is op dit moment geen verandering ten aanzien van mogelijke dreiging van het coronavirus omtrent Empack 2020. Dat betekent dat Empack 2020 gewoon doorgaat. U kunt er zeker van zijn dat wij de situatie zeer serieus nemen en de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus op de voet volgen. Uiteraard houden we nauw contact met de gespecialiseerde instanties, zoals het RIVM en de GGD. De richtlijnen vanuit deze instanties hanteren wij als uitgangspunt voor te nemen voorzorgsmaatregelen. De contacten en zorgvuldigheid van alle processen bij deze instanties geven ons het vertrouwen dat de juiste stappen worden gezet en adviezen gegeven. In de tussentijd voelen we ons enorm gesteund door de betrokkenheid en loyaliteit van zowel exposanten als bezoekers. Wij hebben er alle vertrouwen in dat deze editie van Empack succesvol zal verlopen. Juist omdat we samen met alle betrokkenen de schouders eronder zetten en een eenheid vormen. Het motto ‘samen staan we sterk’ maken jullie meer dan waar, dat doet ons enorm goed. 

 

Update 5 maart 2020: update van Jaarbeurs m.b.t. maatregelen coronavirus:

  • Extra inzet van een schoonmaakmedewerkers gedurende de beurs. Deze medewerkers zullen bovenop de standaard schoonmaak ingezet worden en zullen zorgdragen voor het schoonmaken van de platte oppervlakten bij de toiletten.
  • In de centrale as zal er op de schermen advies worden gegeven, zoals verstrekt door het RIVM.

Update 3 maart 2020: Premier Rutte heeft na het Haagse crisisoverleg over het coronavirus duidelijkheid geschept rondom grootschalige events: “Het dagelijks leven moet vooral gewoon doorgaan. Grote evenementen gelasten we niet af.” Easyfairs volgt het advies van de Nederlandse overheid en de gespecialiseerde instanties. Dat betekent dat alle beurzen doorgaan.

Wij blijven de actualiteit nauwlettend in de gaten houden. In de tussentijd zien wij dat de voorregistraties onder bezoekers van onze beurzen en events in lijn lopen met de vorige edities. Ook de daadwerkelijke opkomst loopt gelijk aan vorig jaar, zo blijkt uit de afgelopen editie van onze vakbeurs Bakkersvak (1, 2 en 3 maart 2020) in Evenementenhal Gorinchem.

Update 2 maart 2020: De verpakkingsbeurs Empack gaat gewoon door. Wij volgen de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet en volgen hierin het advies van de Nederlandse overheid en de gespecialiseerde instanties, zoals het RIVM en de GGD. Er is op dit moment geen aanleiding om het evenement te annuleren of te verplaatsen naar een later moment.

Update 25 februari 2020 – Easyfairs heeft als beursorganisator een aantal lichte preventieve maatregelen genomen met betrekking tot het coronavirus. Deze voorzorgsmaatregelen bestaan onder meer uit een intensievere toiletschoonmaak gedurende de openingsdagen en het plaatsen van desinfectiegel op diverse locaties. Wij nemen deze preventieve maatregelen, omdat het welzijn en de veiligheid van onze klanten, bezoekers, exposanten, medewerkers en overige aanwezigen voorop staat. Ook staan wij in nauw contact met gespecialiseerde instanties, waaronder het RIVM en GGD. Verder ondernemen wij op dit moment geen aanvullende acties, wel houden wij de actualiteit nauwlettend in de gaten.

Daarnaast adviseren wij onze klanten, bezoekers, exposanten, medewerkers en overige aanwezigen het volgende:

  • Was regelmatig je handen met zeep en water of desinfectiegel
  • Bedek neus en mond met tissues of de binnenkant van je elleboog, wanneer je hoest of moet niezen
  • Vermijd contact met verkouden mensen en mensen met griep symptomen
  • Wij adviseren bezoekers om de smartbadge* te gebruiken i.p.v. handen te schudden

* Iedere bezoeker ontvangt bij binnenkomst een badge waarin een speciale chip is verwerkt: de smartbadge. Met deze badge kan de bezoeker de informatie op de stands van de exposanten scannen. Na afloop van het beursbezoek ontvangt de bezoeker een e-mail met daarin een overzicht van alle exposanten die hij of zij gescand heeft. Wij zetten tijdens onze beurzen en events hostessen in die bezoekers gaan helpen bij het gebruik van de smartbadge.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll naar top