Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein, 3521 AL Utrecht

THEMA: KITCHEN OF MATERIALS

Kitchen of Materials is powered by People of Tomorrow

Kitchen of materials

Zonder materiaal, geen verpakking. Maar hoe kiest u het juiste materiaal en zorgt u voor zo min mogelijk milieu-impact? Hoe gaat u duurzaam om met het gebruik van grondstoffen?

Een nieuw onderdeel van Empack 2020 in de Kitchen of Materials. De interactieve setting van de ‘Kitchen of Materials’ biedt voornamelijk praktische handvaten waar verpakkingsmanagers direct mee aan de slag kunnen. Leveranciers van materialen voor primaire, secundaire en tertiaire verpakkingen zoals bijv. kunststof, rubber, karton, papier, metaal en glas staan hier in het middelpunt. Afnemers van verpakkingsmateriaal komen een kijkje in deze keuken nemen om geïnspireerd en geadviseerd te worden bij hun materiaalkeuze.


Workshop

Het centrale punt van deze ruimte is de keuken. Aan het keukenblok vindt iedere dag een workshop plaats, de materialen die hierin behandeld worden zijn: kunststof, papier en karton, glas en metaal. Bij deze workshops wordt per materiaal een andere expert uitgenodigd om de inhoudelijke kennis hierop los te laten.


Expositie

Plaats van handeling is een echte keuken, met een keukenblok en een hoge tafel. De keuken is verder aangekleed met ‘verpakkingsingrediënten’ van de materialen die tijdens de workshops aan bod komen, zoals plastic granulaten, snippers en samples van de materialen.

Scroll naar top