Smart Packaging

Vind een slim antwoord op jouw verpakkingsvraagstuk

Het verpakkingsproces sneller, efficiënter, goedkoper en slimmer maken. Wie wil dat nou niet? Op Empack tonen onze exposanten in se Smart Packaging Route oplossingen die zij bedacht hebben voor jouw verpakkingsuitdagingen.

Bij binnenkomst ontvang je een beursplattegrond waar, met het icoon dat je hier links ziet, aangegeven is dat er een slimme of innovatieve oplossing te vinden is op deze stand. Je herkent de stands extra goed door een sticker van het icoon op de grond. Het standpersoneel kan niet wachten al jouw vragen over hun product of proces te beantwoorden. 

Nu al weten welke slimme oplossingen je in ieder geval kan verwachten op de beursvloer? Lees snel verder!

Deelnemers Smart Packaging Route

EASY OPEN blokbodemzak

GOPACK - Stand 3.G122

Een echte eyecatcher. Dit product is speciaal ontwikkeld om een veilige en hygiënische oplossing te bieden voor het verpakken van voedingsmiddelen. Het speciaal ontworpen EASY OPEN systeem aan de bovenzijde op de zak maakt het gebruik van een mes of ander scherp voorwerp om de zak, na afvullen, weer te openen overbodig. Middels een handmatige handeling is het mogelijk om de zak erg eenvoudig open te trekken en het product, zonder contaminatie van kleine deeltjes plastic, uit de zak te halen. Het is ook mogelijk om het EASY OPEN systeem in het midden van de zak te produceren voor het nog efficiënter leegmaken van de zak.

TX Traysealer serie

MULTIVAC - Stand 1.D123

De sterke mechanische constructie van de TX traysealers, de innovatieve besturing én het baanbrekend werktuigconcept maken het mogelijk versproducten met maximale snelheid, flexibiliteit en constante betrouwbaarheid te verpakken. Door de TX online te verbinden met de MULTIVAC Pack Pilot worden de parameters voor nieuwe producten en verpakkingsmaterialen automatisch ingesteld. En via de online MULTIVAC Smart Services wordt de machine-efficiëntie verbeterd doordat men op diverse mobiele apparaten toegang krijgt op de huidige performance van de lijn, de historische data en een overzicht van bijvoorbeeld de OEE.

HyperScope

Engilico - Stand 3.C122

Engilico presenteert een nieuwe oplossing voor lasnaadinspectie van plastic of kartonnen schaaltjes, potjes en andere dieptrekverpakkingen. Het HyperScope systeem maakt gebruik van hyperspectraal-cameratechnologie (HSI) en geavanceerde beeldverwerking om verontreinigingen in de lasnaad van schaaltjes met kunststoffolie te detecteren met een veel hoger contrast dan met standaard visie-camera’s. Zelfs met bedrukte folies waarbij contaminaties onzichtbaar zijn voor traditionele visie-gebaseerde systemen, kunnen vervuilingen in de lasnaad gedetecteerd worden met de hyperspectraalcamera.

100% recyclebaar laminaat

Scaldopack - Stand 3.C130

De innovatie van Scaldopack voor de verpakkingsindustrie toont zich tijdens het verpakkingsproces bij het afsluiten van uw verpakking.
Monoplex is een gepatenteerde uitvinding die een oud gekend zeer oplost tijdens het lassen van de verpakking, de ophoping van gesmolten PE/PP.
Door een kleine aanpassing op conventionele machines  kan u gebruik maken van mono-materialen voor het lassen via jaw coating.
Hiervoor gebruiken wij een systeem die zorgt voor een variabele oppervlaktespanning die de opbouw van gesmolten restmateriaal PE/PP voorkomen.
Bestaande verpakkingsmachines die met deze nieuwe technologie uitgerust worden, zijn klaar om nadien met mono materialen om te gaan.

CleanCut

Bizerba - Stand 1.D135

Het geregistreerde CleanCut systeem is een innovatieve en zeer snelle etiketteer- en printoplossing voor C- en D-labels. CleanCut verwijst naar de manier van afsnijden, waarbij geen lijmlaag achterblijft op het snijmes en er daardoor een schonere cut ontstaat. Door het gebruik van onze CleanCut oplossing wordt er minder afval geproduceerd (milieuvriendelijk), wordt de productie verhoogd, zijn er minder rolwissels nodig en is er minder machinestilstand. Deze laatste 3 voordelen betekenen natuurlijk minder kosten en meer opbrengst. Wie wil dat nou niet?!

Packaging on demand

Packaging.nl - Stand 7.SP2

Packaging.nl maakt verpakking die niet alleen snel geleverd zijn én altijd op maat gemaakt worden, maar leveren ook nog eens in kleine oplages. Wist je dat je al een bestelling kan doen vanaf 25 stuks? Dit scheelt een hoop verpakkingen weggooien, wat niet alleen een financieel voordeel is, maar ook nog eens beter voor het milieu. 

100% recyclebaar laminaat

Oerlemans Packaging Group - Stand 3.E140

100% recycleerbaarheid is een doelstelling vanuit het NL plasticpact en ook vanuit de nieuwe Europese richtlijnen. We zijn er trots op hiervoor een oplossing gevonden te hebben. Deze oplossing bestaat uit een 100% recyclebare PE (barrière) laminaten ter vervanging van de huidige laminaten die samengesteld zijn uit PET, OPH / OPP gecombineerd met PE. Deze folie is verwerkbaar op de huidige machines. Een win-win situatie in materiaal en (recyclebaarheid) en runability blijft in tact. Hiermee is een 100% recyclebare laminaat geboren. Door het toepassen van Redesign op deze folie, combineren we verschillende soorten PE met optimale functionele en barrière eigen schappen en zijn we tot een 100% recyclebare laminaat gekomen.

AQUAAIR

Maconet - Stand 3.C106

Perslucht voor de verpakkingsindustrie. 100% prestatie. 0% olie.
Vrijwel alle fabrikanten in de verpakkingsindustrie zijn ingesteld op een breed scala aan processen. Dat maakt perslucht in deze industrie een “vierde energiebron”. Des te belangrijker is hun hoge kwaliteit en puurheid. De focus ligt natuurlijk op een veilige beschikbaarheid en een duurzame goedkope productie. Met de persluchtcompressoren van AQUAAIR worden deze vereisten optimaal gedekt: dankzij innovatieve technologie werken de persluchtcompressoren  absoluut olievrij, betrouwbaar en vooral extreem zuinig. Afhankelijk van het toepassingsgebied besparen deze persluchtcompressoren tot 35% energie en wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de CO2 footprint van een bedrijf!

NOVA weeg- en etiketteermachine

Espera - Stand 1.A101

De NOVA hoort thuis op de Smart Packaging Area vanwege: SMART HEAD is Real-Time controle thermolijst, Real-Time info over de afdrukkwaliteit plus Individuele aanpassingen gedurende de productie zonder de productie te stoppen. Dit verhoogt voor de verpakker de uptime van de lijn. SMART LABELLING geeft keuze aan label applicatoren aangepast aan de productie van de klant in plaats van andersom. Dit geeft de verpakker flexibiliteit. Op de beurs tonen we een 3-D camera met een “no touch” pendel-applicator welke door een 3-D camera aangestuurd het product volgt en die het etiket nauwkeurig aanbrengt  op de gewenste positie, ook bij onregelmatig gevormde producten en dit bij hoge snelheid zonder de verpakking aan te raken!  Dit geeft de verpakker nauwkeurig etiketteren op hoge snelheid voor onregelmatige verpakkingen, zoals skinpacks of in folie verpakte AGF, zonder het kwetsbare product aan te raken! SMART MAINTENANCE door gebruik te maken van voorspellend onderhoud kunnen delen preventief vervangen worden wanner het de klant uitkomt en dit geen onverwachte stilstand meer. Dit geeft de verpakker een hogere OEE.

Innovaties

Naast bovenstaande deelnemers, vind je op de Smart Packaging Route ook innovaties van andere exposanten. Bekijk de Innovation Gallery om alvast een indruk te krijgen van de innovatieve oplossingen die je op Empack mag verwachten. 

Scroll naar top