Programma

LET OP: De verplaatsing van Empack naar 15, 16 & 17 september 2020 heeft uiteraard de nodige impact op het programma van de workshops en de beschikbaarheid van alle sprekers. We streven ernaar de indeling van het programma voort te zetten zoals deze oorspronkelijk was ingedeeld.

Woensdag 16 september 2020

Klik op de titel voor meer informatie 

10:30- 12:15 uur

UPF_RGB1-150-x-150

Op jaarbasis verliezen we ruim 10 miljard bomen, en de consequenties zijn te groot om te negeren. Verpakkingen zijn noodzakelijk voor een prettige en leefbare wereld, zoals het tegengaan van voedselverspilling en het vereenvoudigen van efficiënte transport en logistiek. Anderzijds blijft het een aspect waardoor veel afval in het milieu terechtkomt en blijft zwerven. Door de aanplanting van bomen wordt gezamenlijk de CO2 uitstoot van de hele productieketen gecompenseerd. In samenwerking met United Packaging Forest (UPF), Trees for All en PEFC Nederland worden bezoekers geïnformeerd over het verkleinen van de ecologische voetdruk.

MW2

Maarten Willemen

Voorzitter - PEFC

Aletta TFA

Aletta Janssen

Sr Relatiemanager & Fondsenwerver - Trees for All

Kees K

Kees Kok

Marketing manager Berry | PET Power & Project Manager UPF

RK duvast

René Kuizenga

Owner - Duvast B.V.

13:00 - 15:00 uur

EVMI Empack 2020 Jaarbeurs Utrecht

Alles over voedselveiligheid, e-commerce en zero waste doelstellingen

Verpakking voor voeding maken, is geen kleinigheid. De hygiëne en voedselveiligheid ervan moeten optimaal zijn om de gezondheid van mensen te garanderen. Logisch dus dat er strenge regels zijn voor de food verpakking en de omgeving waarin deze geproduceerd wordt. Welke nieuwe uitdagingen op het gebied van veiligheid en kwaliteit kan de voedselindustrie verwachten in 2020? Waar liggen kansen voor verbetering?

Meer informatie volgt

Scroll naar top